Egy negyedik helyet csíptünk meg vasárnap, és Hosszú bejutott még egy döntőbe

sport
2016 augusztus 8., 4:00
comments 4

Az biztos, hogy nem ez a vasárnap volt a magyar csapat legerősebb napja a riói olimpián, de a nap végére így is majdnem beesett egy érem. Végül csak negyedik, pontszerző hely lett belőle: Kapás Boglárka fantasztikus úszással, egyéni csúccsal jött be negyediknek a női négyszáz méteres gyorsúszásban. A számot az amerikai Kathleen Ledecky szinte Hosszú Katinka-i magabiztossággal, öt másodperc előnnyel és a régi világcsúcsra két másodpercet verve nyerte meg.

Az úszók közül Kapás Boglárkán kívül csak Hosszú Katinka zárt sikeres napot: az előfutam és a középdöntő után a második legjobb időeredménnyel jutott a női százméteres hátúszás hétfői döntőjébe. Sztankovics Anna nem jutott tovább a női százméteres mellúszs előfutamából (24. időt úszta), a szupertehertségnek tartott, mindössze 15 éves Késely Ajna a négyszáz gyors előfutamában a 21. időt úszta. Kozma Dominik középdöntőig jutott a férfi 200 méteres gyorsúszásban, végül 15. helyen végzett. Ugyanebben a számban Bernek Péter elvérzet az előfutamban: 37. lett. A négyszer százas férfi gyorsváltó (Kozma, Bohus, Takács, Holoda) 12. időt úszta, nem került döntőbe.

A titkos esélyesként emlegetett sportlövőnőinknek sem jött ki a lépés: Tobai-Sike Renáta 17., a 18 éves Egri Viktória 36. lett.

Egyetlen tornásznőnk, Kovács Zsófia a selejtezőben (az egyéni összetett és a szerenkénti döntőbe is innen lehet bekerülni) rontott talajon és gerendán is, így csak 33. lett, nem jutott döntőbe.

Kiesett mindhárom asztaliteniszezőnk: Pattantyús egy katarinak álcázott kínaitól kapott ki simán, 4:0-ra, Lovas Petra egy észak-koreai lánnyal nem bírt, Póta Georgina nagy harcban kapott ki hongkongi ellenfelétől. Pingpongosaink fejenként egy-egy meccset tudtak nyerni az olimpián, tulajdonképpen hozták a papírformát.

A kétfős magyar ökölvívó-kontingens könnyebbik tagja, Bacskai Balázs egy olyan francia bunyóst fogott ki az első körben, akivel már háromszor összecsapott és még sosem tudta megverni. Most, negyedszer sem sikerült.

A teniszező Babos Tímea egyéniben simán kikapott a nagyon jól játszó és különben is erősebb cseh Kvitovától, így az első fordulóban kiesett; párosban pedig, Jani Réka-Lucával az oldalán a román Mitu-Olaru kettőstől kapott ki.

A nap emlékezetes maradhat még Djokovic könnyei miatt:


Vagy mert Michael Phelps begyűjtötte 19. aranyérmét.

photo_camera Michael Phelps még a tizenkilencedik aranya előtt a 4x100-as gyorsváltó döntőjében. Fotó: MTI/EPA/Bernd Thissen

Vagy van Vleuten horrorbalesete és az női országúti verseny drámai befutója miatt:

Vagy hogy a házigazda brazilok Neymarral sem tudtak gólt rúgni Iraknak (!), és a második meccsük is 0-0 lett.

Ja, és meglett Koszovó történetének első olimpiai aranya.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt