Ennél MTVA-sabban aligha dolgozhatta volna fel a Los Angeles-i reptéri „lövöldözést” a köztévé

tévé
2016 augusztus 29., 07:43
comments 94

Az M1-en reggel hét előtt élőben kapcsoltak egy bomba sztorit Los Angelesből, vörös betűkkel szedve, hogy:

„LÖVÖLDÖZÉS TÖRT KI A LOS ANGELES-I NEMZETKÖZI REPÜLŐTÉREN”

A kapcsolásban – ami itt látható 17:00-tól – Hevér Lóránt beszélget a helyszíni tudósítóval, Lukóczki Gáborral, és olyan konkrétumok hangzanak el, hogy „állítólag”, „valószínűleg”, „az egyik helyi hírcsatornán”, „vélhetően” és „elképzelhető”.

„Azt lehet látni, hogy mindenki fejvesztve rohan, ahová csak tud, az emberek nem tudják, merre menjenek” – mondta Hevér Lóránt egy Twitter-videót bemutatva, majd arra is rákérdezett, hogy tényleg elbarikádozták-e magukat a mosdóban az emberek. A tudósító persze végig célzott rá, hogy elképzelhető, hogy ez is csak egy sokadik vaklárma, és hogy „itt azokra az információkra lehet hagyatkozni, amik itt a televízióban vannak, illetve ami a közösségi oldalakon, akár a Facebookon vagy közösségi oldalakra videón felkerül”.

Mint kiderült, nem volt lövöldözés. A meg nem erősített pletykákról elsőként a hasonló ügyekben gyakran finoman fogalmazva politikailag motivált Russia Today számolt be először úgy, hogy egy aktív lövöldöző lehet a helyszínen, a cikket azóta átírták.

Úgy látszik, a köztévé nem nagyon tudja elengedni a közszolgálati pánikkeltés ilyen-olyan formáit.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.