Riói kalandjai miatt tíz hónapra eltilthatják Ryan Lochtet

sport
2016 szeptember 8., 4:15
comments 15

Gunnar Benz (b) és Ryan Lochte (j) az amerikai válogatóverseny ötödik napján, 2016. június 30-án. Fotó: Al Bello/Getty Images

Ryan Lochte ugyan hatodik olimpiai aranyérmét is megnyerte Rióban*, de mégsem erről, hanem az ún.

benzinkutas kalandról

lesz ismert Lochte 2016-os olimpiája. Az úszó még Rióban adta elő történetét arról, hogy rendőrnek öltözött bűnözők a homlokához fegyvert szorítva kirabolták. A sztori gyorsan apró darabokra hullott: a brazil rendőrség nyíltan hangoztatott kételyei után maga Lochte is változtatgatni kezdte a történetet, amiből előbb a rendőrök tűntek el, aztán a fejhez szorított fegyver motívuma, mígnem a végén a rendőrség előállt a saját verziójával, hogy

valójában Lochte és három úszó barátja, Gunnar Bentz, Jack Conger és Jimmy Feigen vertek szét egy benzinkutat, ahol a fegyveres biztonságiak teljes joggal próbálták megfékezni őket.

Utóbb aztán ez az interpretáció is túlzónak bizonyult, de a lényegen nem változtatott: egyértelműen bebizonyosodott, hogy Lochte hazudott. Most pedig mind a négy úszóra elitltás vár. A TMZ értesülései szerint Lochtet tíz hónapra tilthatja el a szövetség, a többiek kisebb büntetésre számíthatnak. (Via Business Insider)

Helyesbítés: A cikk eredeti változatában tévesen azt írtam, hogy Lochte végzett hármas holtversenyben Cseh Lászlóval és Michael Phelpsszel a száz méteres pillangó döntőjében. Pedig az Chad Le Clos volt. A tévedésért elnézést kérek, és köszönöm a kommentelőknek, hogy szóltak!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt