Rogán Andy Vajnával és Pápa Marianne-nal vágna vissza Portikért Juhásznak

2016 szeptember 19., hétfő 10:37
111

Megérkezett Rogán Antalék válasza a Juhász Péter elleni személyiségi jogi perük nyári fordulatára, Portik Tamás tanúmeghallgatására.

Portik tanúként sok mindenről beszélt, a per szempontjából a leglényegesebb állításai ezek voltak:

  • személyesen ismeri Rogán Antalt, akivel például Andy Vajna étterme, a Nobu megnyitóján is találkozott;
  • együtt élt Pápa Marianne-nal, Habony Árpád nagynénjével, az ötödik kerületi ingatlanbiznisz egyik kedvezményezettjével, aki pár hónap alatt 50 millió forintot keresett egy kedvezményesen megvásárolt ingatlannal;
  • tízmillió forintnyi eurót vitt Rogán Antalnak egy belvárosi Fidesz-irodába.

A vádakra válaszul Rogán jogi képviselője most tanúként idézte be Andy Vajnát és Pápa Marianne-t. Előbbinek csak azt kell bizonyítania, hogy Portik Tamás nem ismeri Rogán Antalt - arról fényképfelvétel is készült, hogy Portik ott volt a Nobu megnyitóján, úgyhogy azt nehéz lenne tagadni. Pápa Marianne-nak pedig arról kéne nyilatkoznia, hogy nem is élt együtt Portik Tamással, pedig Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester egy korábbi nyilatkozata szerint Pápa "Portik élettársa, Portikot mellőle vitték el a rendőrök".

Na, ez utóbbi állítást cáfolandó Rogánék beidézték Felhősi László rendőralezredest is, aki Portik elfogásakor a kommandósokat vezényelte. Neki emellett arról is nyilatkoznia kéne, hogy a rendőrség tudomása szerint üzletelt-e Rogán Portik Tamással.

Ez utóbbi már túltolásnak tűnik annak fényében, hogy még a Portik ügyében nyomozó NNI-t is nyilatkoztatták, ami meglepetésre készségesen és írásban ismerte el, hogy a Portik Tamás ellen folytatott nyomozás során nem merült fel arra vonatkozó adat, hogy Portik és Pápa élettársak lettek volna, sem arra, hogy Portik és Rogán ismerték egymást.

Rogán jogi képviselője emellett beidézett még két személyt, mert, idézem,

"[f]ent nevezett két tanú a Belvárosi Fidesz Irodában tartózkodott (2008-tól), így a Portik Tamás által e körben elmondottakra tud nyilatkozni".

Indítványában Rogán képviselője emellett még a belvárosi ingatlanügyekben augusztusban született, a nyomozást bűncselekmény hiányában megszüntető furácska határozatot is hivatkozza. Azt a határozatot, amiben a rendőrség által felkért ingatlanszakértő még annál a 75 milliónál is olcsóbbra értékelte a Pápa Marianne-nak kedvezményesen eladott Károly körúti ingatlant, amennyire a kerületi értékbecslő - pedig annak a korabeli piaci értékéről viszonylag pontos adataink vannak, lévén azt Pápa hét hónappal az adásvétel után 102 millióért értékesítette.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt