A rendőrség felfüggesztette a nyomozást a Gulyás Márton ujját törő verőember ügyében

"(...) az elkövető kiléte a nyomozásban nem volt megállapítható"

Ez olvasható a hivatalos papíron, amit Gulyás Márton kapott a rendőrségtől. A civil aktivista ujját júliusban a Városligetben törte el egy verőember, Gulyást műteni kellett.

A feljelentést egyébként nem ő, hanem a kórház tette, hivatalból kell eljárniuk, amikor valakinek ilyen, nyolc napon túl gyógyuló sérülést okoznak. Gulyást most mint sértettet értesítették, hogy felfüggesztik a nyomozást.

Ez annak ellenére történt így, hogy két tanú is jelentkezett, akik látták, ahogy az egyik biztonsági ember zöld színű sisakjával az Olof Palme-sétánynál lévő kerítésbe kapaszkodó Gulyás kezére csap. Úgy tűnik az ő vallomásuk sem volt elegendő a rendőrségnek, hogy kibogozzák a bonyolult bűnügyet.

Az eredmény egyébként abban az értelemben nem meglepő, hogy a magyar rendőrségnek egyelőre még egy esetben sem sikerült felelősségre vonnia a kormány politikai érdekében eljáró verőembereket, a februárban az NVI-nél népszavazást elcsaló, videóra vett kopaszok ügyében is megszüntették az eljárást.

Gulyás azt mondja, hogy nem akarja elengedni az ügyet, most azon sakkoznak ügyvédjével, hogy a Liget projektcége vagy a biztonsági cég ellen indítsanak magánjogi eljárást az ujjtörés miatt.

A politikai ügyek egyengetésére kirendelt verőemberek nem csak a Ligetben aktívak, az egyik fegyver lehet ellenük, ha mindenki videóra veszi mit csinálnak egy-egy tüntetésen.

A ligetes kopaszok egyébként korábban azt mondták, hogy Gulyás megkéselte őket, bár a helyszínen készült videofelvételek ezt nagyon valószínűtlenné teszik. Ők nyáron arról beszéltek, hogy feljelentést tesznek az aktivista ellen, viszont ez Gulyás tudomása szerint eddig nem történt meg.