A rendőrség felfüggesztette a nyomozást a Gulyás Márton ujját törő verőember ügyében

POLITIKA
2016 szeptember 23., 10:43
comments 116

"(...) az elkövető kiléte a nyomozásban nem volt megállapítható"

Ez olvasható a hivatalos papíron, amit Gulyás Márton kapott a rendőrségtől. A civil aktivista ujját júliusban a Városligetben törte el egy verőember, Gulyást műteni kellett.

A feljelentést egyébként nem ő, hanem a kórház tette, hivatalból kell eljárniuk, amikor valakinek ilyen, nyolc napon túl gyógyuló sérülést okoznak. Gulyást most mint sértettet értesítették, hogy felfüggesztik a nyomozást.

Ez annak ellenére történt így, hogy két tanú is jelentkezett, akik látták, ahogy az egyik biztonsági ember zöld színű sisakjával az Olof Palme-sétánynál lévő kerítésbe kapaszkodó Gulyás kezére csap. Úgy tűnik az ő vallomásuk sem volt elegendő a rendőrségnek, hogy kibogozzák a bonyolult bűnügyet.

Az eredmény egyébként abban az értelemben nem meglepő, hogy a magyar rendőrségnek egyelőre még egy esetben sem sikerült felelősségre vonnia a kormány politikai érdekében eljáró verőembereket, a februárban az NVI-nél népszavazást elcsaló, videóra vett kopaszok ügyében is megszüntették az eljárást.

Gulyás azt mondja, hogy nem akarja elengedni az ügyet, most azon sakkoznak ügyvédjével, hogy a Liget projektcége vagy a biztonsági cég ellen indítsanak magánjogi eljárást az ujjtörés miatt.

A politikai ügyek egyengetésére kirendelt verőemberek nem csak a Ligetben aktívak, az egyik fegyver lehet ellenük, ha mindenki videóra veszi mit csinálnak egy-egy tüntetésen.

A ligetes kopaszok egyébként korábban azt mondták, hogy Gulyás megkéselte őket, bár a helyszínen készült videofelvételek ezt nagyon valószínűtlenné teszik. Ők nyáron arról beszéltek, hogy feljelentést tesznek az aktivista ellen, viszont ez Gulyás tudomása szerint eddig nem történt meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.