Kerékbilincs helyett szélvődre tett tapadókorongos lappal büntetnék a szabálytalanul parkolókat

autó
2016 október 09., 14:36
comments 101

Forradalmian alakítaná át a városi parkolási büntetési módszereket egy amerikai cég, a Barnacle Parking Enforcement új találmányával. A vállalat elnöke, Kevin Dougherty egy interjúban foglalta össze mindazt, amit a Barnacle névre keresztelt ablakbilincsről tudni kell.

Bár ez esetben a bilincs nem túl szerencsés kifejezés, mivel inkább a teljes szélvédőt lefedő felületről van szó, amit ipari léptékű tapadókorongokkal rögzítenek. Ez az a technológia, amivel a nagyon nehéz üvegdarabokat is szokták szállítani.

Ami nagy előnye a technológiának a hagyományos kerékbilincshez képest, hogy miután megbírságolnak, telefonon elintézheted a helyszínen a bírság befizetését, cserébe adnak egy kódot, amivel magadnak leveheted a sárga fedőt a szélvédőről. Utána pedig 24 órád van, hogy azt leadd az egyik gyűjtőponton. Ezzel Dougherty szerint rengeteg időt lehet spórolni, hiszen a hagyományos kerékbilincs-leszedés mindig elviszi az ember fél napját.

link Forrás

A szerkezetbe riasztót is építettek, szóval ha valaki kalapáccsal menne neki, azt a környéken mindenki hallani fogja. És ismerik az Ace Venturázásnak nevezett módszert, amikor valaki az ablakon kihajolva néz előre és úgy vezet, de szerintük annyira nehéz a valóságban így haladni, hogy nem fogják az emberek megkockáztatni ezt. Ráadásul ha elindul az autó, amíg fenn a Barnacle, szintén megszólal a riasztó, szóval garantált a látványos út.

Jelenleg két amerikai városban, a floridai Fort Lauderdale-ben és a pennsylvaniai Allentownban kísérleteznek a projekttel, de reményeik szerint még több önkormányzattal elkezdődhet az együttműködés. (CBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.