Csányi Sándor beszédet mondott volna az MTK stadionavatóján, csak elfelejtették meghívni

foci
2016 október 14., 13:22
comments 71

Nem hívta meg az MTK Csányi Sándort az Új Hidegkuti-stadion nyitómérkőzésére, és nem kaptak meghívót az MLSZ elnökségi tagjai sem.

Ez önmagában is elég mulatságos lenne a stadionok országában, de a legjobb az egészben az, hogy Csányinak a programfüzet szerint beszédet kellett volna mondania az avatóünnepségen.

photo_camera Részlet a hivatalos programfüzet 1. oldaláról.

A történetet egy szövetségben dolgozó forrás mesélte a 444-nek, amit aztán megerősítettek a kommunikációs részleg munkatársai is.

Nagy összeesküvést azért nem sejtenek a mellőzés mögött, valószínűleg csak tényleg akkor a fejetlenség a kék-fehér klubnál, hogy Medveczky Ilonát nem felejtették el meghívni a VIP-páholyba, az eredeti tervek szerint köszöntőt mondó Csányi Sándort, és az elnökség többi tagját viszont igen. Így aztán nem is volt ott a Hidegkuti-stadion avatásán, és nem látták a szövetségi elnökség több tagját sem.

Csányi rövid szöveges köszöntőjét - Seszták Miklós, Balog Zoltán miniszterek, Deutsch Tamás MTK-, és Bruno de Carvalho Sporting-elnök és Aleksander Ceferin UEFA-elnök méltatása mellett - leközölte a hivatalos programfüzet is. Csányi ebben azzal köszöntötte a klubot, hogy eredményeikkel kiérdemelték az új stadiont.

photo_camera   És egy újabb részlet a hivatalos programfüzet 5. oldaláról.  

Tényleg, nem lehet mondani, hogy az MTK új stadionja ne szolgáltatna kellő beszédtémát szurkolóknak, és a foci iránt kevésbé érdeklődő közönségnek egyaránt.

Eleve 1 milliárddal többe került a legutolsó, erősen sokallott 6 milliárdos árhoz képest, és székre lebontva ez lett az ország legdrágább stadionja.

Aztán heteken át húzódó mizéria kezdődött, miután Jom Kippur miatt másodjára is új időpontot kellett kijelölni a Sporting Lissszabon elleni stadionavató rangadóra.

Volt cécó abból is, hogy viszonylag unorthodox módon, betonfalak határolják a stadion kapu mögötti szárnyait, amikor pedig pornójelenettel tesztelték az eredményjelzőt, szinte mindenki biztos volt benne, hogy ezt már direkt csinálják, és profi kommunikációs stáb próbál extra felhajtást csinálni az új aréna köré.

És akkor még el se kezdődött a meccs, amin a Sporting az ígértek dacára B-csapattal vett részt, a hálátlan kék-fehér közönség pedig kifütyülte a miniszterelnököt. Ha ezek után nem lesz legalább félház minden hazai meccsen, arról már tényleg nem a klub, csak az maximum az aranylábú fiúk tehetnek majd.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.