10 év alatt 187 ezer forintnyi adót fizetett be Schuster Lóránt cége

2016 október 27., csütörtök 6:12
157

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Magyar Gazdaságért díjjal tüntette ki október 23-án Schuster Lórántot, a P. Mobil együttes vezetőjét. Nem szokatlan, hogy állami vezetők zenészeket tüntetnek ki, az viszont igen, hogy a kitüntetést a zenész nem a zenei teljesítményéért kapja, hanem azért, hogy milyen sokat tett a magyar gazdaságért.

A Nemzetgazdasági Minisztérium a díj odaítélését azzal indokolta, hogy Schuster „a gazdaság érdekében kimagasló, példamutató tevékenységet végzett", és 1985-ben az országban elsőként alapított kulturális szolgáltató céget, ami a mai napig működik. „Egy zenekar gazdasági tevékenységet is végez, a koncertjei és kiadványai után bevételt könyvelhet el, munkáltatóként is megjelenik, mindezek után pedig adót fizet.”

Ha jobban megnézzük Schuster cégének adóbefizetéseit, már nem ilyen pozitív a kép. A P. Mobil Bt. ugyanis

az elmúlt 10 évben összesen 187 ezer forintnyi adót fizetett.

Pedig a cég nem ment rosszul, a kétezres évek közepén még 30 milliós árbevétele volt, igaz, ez 2015-re 2,4 millió forintra apadt. A Bt. amúgy az elmúlt 10 év nagyobb részében egyáltalán nem fizetett adót, amikor meg igen, akkor is maximum 66 ezer forintot.

A cégnek jelenleg 1 fő a létszáma (ez után az egy fő után persze fizetniük kell járulékokat). Schuster Lóránt 2004-ben kilépett a cégből, azóta rokona Schuster Lívia viszi a céget. (Index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt