Orbán Viktor kedvenc házi sportújságírója lett a Nemzeti Sport főszerkesztője

Média
2016 november 21., 14:27
comments 176

Valószínűleg soha nem jött létre olyan tökéletes együttállás a magyar sportújságírás történetében, mint amiről hétfő délután számolt be a Mediaworks kiadó közleménye: Buzgó Józsefet Szöllősi György váltotta a Nemzeti Sport főszerkesztői székében.

A miniszterelnök kedvenc napilapját mostantól a miniszterelnök kedvenc házi sportfirkásza szerkesztheti.

photo_camera Orbán Viktor, Hamit Altintop török futballista és Szöllősi György egy Puskás-lobogó mögött.

Szöllősi Györgyöt senkinek nem kell bemutatni a magyar futball pocsolyájában, de azért a történeti hűség kedvéért álljon itt, hogy az orbáni futballpolitika egyik leghűségesebb követőjeként 2007 és 2014 között Szöllősi a Puskás Akadémia kommunikációs vezetője volt.

Később ő lett a hagyatékot gondozó Puskás Intézet igazgatója, de Puskás-film és Puskás-könyv elkészülésében is szerepet követelt magának, és az elmúlt 20 évben ebben az országban semmi nem történhetett Puskás Ferenc emlékével, amihez neki nem volt köze. Nem is történt.

"Kulcsszerepet játszott a FIFA Puskás-díj megalapításában és Puskás Ferenc trófeáinak Spanyolországból történő hazaszállításában." - írja róla a kiadó büszke közleménye. Szöllősi ténylegesen misszióként tekintett erre a munkára, ami "egyetlen gazdag vagy befolyásos magyar embert nem érdekelt az országban rajta és Orbán Viktoron kívül." Ezt a viszonylag szilárdnak látszó állítást azért erősen árnyalja, hogy a felcsútiakat a Honvéd stadionjának környékén egyszerűen csak "névrablókként" emlegetik.

2010-től a Fourfourtwo szaklap magyar kiadásának főszerkesztője lett, - sokáig ezt a munkát is Felcsútról végezte -, és ő a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke is.

Sportújságírói karrierje, aminek most a csúcsára ért, eddig is tekintélyt parancsoló ívet írt le. 2013-ban írt egyik legemlékezetesebb glosszája szerint, mivel a labdarúgásba történt befektetések általában 10 éves távlatban térülnek meg, a jelen kudarcaiért Gyurcsány a hibás.

Eddig mindig ő készítette a menetrendszerű Orbán-interjúkat az akadémia honlapján, és a nyári világbajnokságon sem tévesztette szem elől a miniszterelnököt.

Szöllősi munkássága kiapadhatatlan forrás a magyar futball legmélyebb bugyrait kedvelőknek. Nemrég a Futballsznob készített egy remek gyűjtést ezekből, érdemes fellapozni.

Érdemes lesz egyébként figyelni a válogatottról szóló tudósítások íveit is, mert Szöllősi soha nem volt nagy rajongója Bernd Storck kapitánynak, többször élesen kritizálta a német mestert, és alkalmatlannak nyilvánította a csapatot kapitányként vezető Dzsudzsák Balázst is.

Buzgó József "sportkapcsolati menedzserként" folytatja a Mediaworksnél, ahol nem ez lesz az egyetlen furcsa beosztás. Szintén hétfőn jelentették be, hogy a Magyar Időknél egy hónapot töltött, korábban a Magyar Nemzet munkatársaként ismert Szakács Árpádot nevezték ki a Központi Szerkesztőség főszerkesztőjének.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt