Semjén felkészült a legrosszabbra is, még azt is tudni véli, ki lesz ott mellette, amikor meghal

2016 december 5., hétfő 15:18
127

Az MSZP-s Harangozó Tamás ma a Parlamentben Bayer Zsolt kitüntetéséről kérdezte Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest, mivel a KDNP elnöke volt az, aki személyesen felterjesztette a közismert rasszista kommentelőt.

Arra, hogy Bayer kitüntetése Harangozó szerint elfogadhatatlan, Semjén azt mondta: ő szó szerint továbbította a felterjesztés támogatásakor megfogalmazott szöveget, ami szerint Bayer a Gulagon raboskodottak való érzelmi azonosulás miatt bizonyult méltónak a kitüntetésre.

A hivatalos iratok szerint egyébként Semjénhez azután jutott el a jelölés, hogy „A GULÁG-okban Elpusztultak Emlékének Megörökítésére Alapítvány” elnökhelytettese indítványozta a dolgot, de az indítványozó alapítvány elnöke szeptemberben lemondott a posztjáról, mert nem értett egyet Bayer kitüntetésével, és nem tudott az elnökhelyettese magánakciójáról.

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes és Móring József Attila fideszes országgyűlési képviselő megtekintenek egy készülő vízvezeték-bekötést a Balatonfenyves-Imremajor ivóvízhálózat átadása után Balatonfenyvesen 2014. szeptember 23-án (Fotó: Varga György / MTI)

Semjén azt kívánta a baloldalnak, hogy az ő holdudvarukban is legyen olyan ember, aki Bayer hazafiságához, tehetségéhez mérhető. Semjén egy látnoki erejű víziót is felfestett, egyben a személyes érintettségét is elárulta abban, hogy Bayer miért is érdemelte ki a lovagkeresztet:

„Gyerekkorában Bayer Zsolt mellettem ült az iskolapadban. Mellettem fog állni halálos ágyamnál is. Én Bayer Zsoltot sosem fogom megtagadni.”

Harangozó azt mondta Semjénnek, Bayer méltatlan a felterjesztése, „akkor is, ha ő a maga haverja”.

Semjén szerint viszont a Gulagot teremtő rendszer működtetőinek utódjai, főleg a – kormányoldalról újabban gyakorlatilag mindenre válaszként felmerülő – 12 évvel ezelőtti „hazaárulás”, a kettős állampolgárságról szóló elbukott népszavazás után jobban tenné az MSZP, ha csöndben marad. Semjén kiabálva hagyta abba a beszédét.

Az MSZP közzétette a teljes videót a vitáról:

(via Index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt