A kormány megszüntetné az engedélyeztetést a 300 négyzetméternél nagyobb villák építésénél

2017 február 27., hétfő 15:17
265

Az LMP-s parlamenti képviselő, Sallai Róbert Benedek írta ki a Facebookra, hogy a parlament fenntartható fejlődés bizottságában a kormánypárti többség támogatta azt a kormányzati javaslatot, ami

eltörölné a 300 négyzetméternél nagyobb ingatlanok építési engedélyeztetését.

Sallai azt írja, hogy az indítvány alapján szinte csak tervezői felelősséggel, engedélyeztetési eljárás nélkül, egyszerű bejelentéssel lehetne építeni 300 négyzetméter fölötti lakóingatlanokat.

„A kormány szerint ez a magyar családok igénye. Az LMP szerint viszont ez a Fidesz-közeli újgazdag kör érdeke”

- írja a képviselő, aki szerint a fideszes képviselők és a javaslat előterjesztői ugyan a bizottság előtt is azzal érveltek, hogy ez a törvénymódosítás, a magyar családok érdeke, azt azonban nem mondták meg, hány magyar család is van, akinek gondja akadt a 300 négyzetméternél nagyobb villájának építési engedélyeztetésével.

Egy üzleti kört biztosan tudunk, akinek gondja akadt a villaépítés körüli szabályokkal: Mészáros Lőrincet és Szíjj Lászlót, akik a Gellért hegyen, a Bérc utcában építenek éppen, és a fákat sem sajnálják. A beruházást Mészáros Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros Kft. végzi a Szíjj-féle Tief Terra Kft. megbízásából.

A Bérc utcai villa látványterve (Fotó: Czinkóczi Sándor)

A 444 is írt arról, hogy a fennálló engedélyezési rendszer tényleg reformra szorul, az egyes hatóságok ugyanis egyszerűen nem látják, mit csinál épp a többi hatóság, így nagyon egyszerű megkerülni a szabályokat.

A kerekedő botrány miatt még a rendőrség is nyomozni kezdett a Bérc utcában természetkárosítás miatt, de hamar meg is szüntették az ügyet. Azt írták azért, mert nem történt bűncselekmény.

Határozottan fideszes megoldás, hogy a kusza jogszabályokat azzal vágnák át, hogy a leggazdagabb magyarok házainál háttérbe szorítanák az engedélyeztetést.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt