A kormány megszüntetné az engedélyeztetést a 300 négyzetméternél nagyobb villák építésénél

politika
2017 február 27., 15:17
comments 263

Az LMP-s parlamenti képviselő, Sallai Róbert Benedek írta ki a Facebookra, hogy a parlament fenntartható fejlődés bizottságában a kormánypárti többség támogatta azt a kormányzati javaslatot, ami

eltörölné a 300 négyzetméternél nagyobb ingatlanok építési engedélyeztetését.

Sallai azt írja, hogy az indítvány alapján szinte csak tervezői felelősséggel, engedélyeztetési eljárás nélkül, egyszerű bejelentéssel lehetne építeni 300 négyzetméter fölötti lakóingatlanokat.

„A kormány szerint ez a magyar családok igénye. Az LMP szerint viszont ez a Fidesz-közeli újgazdag kör érdeke”

- írja a képviselő, aki szerint a fideszes képviselők és a javaslat előterjesztői ugyan a bizottság előtt is azzal érveltek, hogy ez a törvénymódosítás, a magyar családok érdeke, azt azonban nem mondták meg, hány magyar család is van, akinek gondja akadt a 300 négyzetméternél nagyobb villájának építési engedélyeztetésével.

link Forrás

Egy üzleti kört biztosan tudunk, akinek gondja akadt a villaépítés körüli szabályokkal: Mészáros Lőrincet és Szíjj Lászlót, akik a Gellért hegyen, a Bérc utcában építenek éppen, és a fákat sem sajnálják. A beruházást Mészáros Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros Kft. végzi a Szíjj-féle Tief Terra Kft. megbízásából.

A Bérc utcai villa látványterve (Fotó: Czinkóczi Sándor)
photo_camera A Bérc utcai villa látványterve (Fotó: Czinkóczi Sándor)

A 444 is írt arról, hogy a fennálló engedélyezési rendszer tényleg reformra szorul, az egyes hatóságok ugyanis egyszerűen nem látják, mit csinál épp a többi hatóság, így nagyon egyszerű megkerülni a szabályokat.

A kerekedő botrány miatt még a rendőrség is nyomozni kezdett a Bérc utcában természetkárosítás miatt, de hamar meg is szüntették az ügyet. Azt írták azért, mert nem történt bűncselekmény.

Határozottan fideszes megoldás, hogy a kusza jogszabályokat azzal vágnák át, hogy a leggazdagabb magyarok házainál háttérbe szorítanák az engedélyeztetést.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.