Kövér László szerint majd akkor mehetünk vissza a Parlamentbe, ha már normálisan viselkedünk a Parlamentben

parlament
2017 március 03., 15:19

Sikerült röviden beszélnünk Kövér László házelnökkel Szigetszentmiklóson, az utolsó kormányablak átadásán, ahol szinte a teljes állam képviseltette magát, ugyanis ők mind beszédet mondtak:

  • Orbán Viktor miniszterelnök
  • Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter
  • Polt Péter legfőbb ügyész
  • Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal első elnöke
  • Papp Károly országos rendőrfőkapitány

A házelnök, aki egyébként Szigetszentmiklóson lakik (és ahol a felesége a járási hivatal vezetője), nézőként vett részt az ünnepségen, és az érkezése utáni pillanatban volt lehetőségünk kérdezni arról, hogy mikor térhetünk vissza dolgozni a Parlamentbe, ahonnan még hónapokkal ezelőtt, az őszi ülésszakban tiltották ki az egész szerkesztőséget. Ugyanerről kérdezte Kövért az RTL Klub is, aminek az egyik riportere szintén nem mehet be az Országházba.

link Forrás

Kövér azt mondta, ahhoz, hogy valaki visszamehessen a Parlamentbe, annak az a feltétele, hogy normálisan viselkedjen a Parlamentben, ahova nem mehet vissza, amíg nem megy be oda normálisan viselkedni. (???)

A kikezdhetetlen logika szerint a válasz tehát, hogy gyakorlatilag soha többé nem mehetünk be a Parlamentben, hiszen ahhoz magában a Parlamentben kellene bizonyítanunk, hogy méltók vagyunk a bejutásra.

Bár normális választ továbbra sem kaptunk, azért még mindig jobban jártunk, mint az Index riportere, akit Kövér a Parlamentben két kézzel fékezett meg, amikor az a kitiltásunkról érdeklődött.

Az Emberi Jogok Európai Bírósága egyébként nem nézi jó szemmel az ilyen önkényeskedést: a strasbourgi bíróság februárban azt mondta ki, hogy nem lehet újságírókat kirakni a parlamentből.