Kövér László nagy győzelme: mivel hónapok óta ki vagyunk tiltva a Parlamentből, így még matematikai esélyünk sem volt kérdezni Orbán és Putyin sajtótájékoztatóján

POLITIKA
2017 február 02., 13:43
comments 228

A magyar Országgyűlés elnöke, Kövér László tavaly októberben szabályszegésre hivatkozva előbb csak hármunkat, majd pár nappal később az egész 444 szerkesztőségét kitiltatta a Parlamentből.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke parlamenti dolgozószobájában 2014. június 5-én, ahol interjút adott az MTI újságírójának (Fotó: Bruzák Noémi / MTI)
photo_camera Kövér László, az Országgyűlés elnöke parlamenti dolgozószobájában 2014. június 5-én, ahol interjút adott az MTI újságírójának (Fotó: Bruzák Noémi / MTI)

Emiatt hónapok óta még a Kormányinfókon sem tudunk részt venni, mivel ott tartják. Legutóbb már kifejezetten szimbolikus volt, hogy arról sem tudtuk megkérdezni Németh Szilárdot, hogyan takarítaná el a civileket, mivel ki vagyunk tiltva.

Most sem történt ez másképp: Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök mai találkozója után a Parlamentben tartanak sajtótájékoztatót, ahova korlátozott számban, előzetes regisztráció után a sajtó képviselői is jelen lehetnek. A 444 az októberi kitiltás után továbbra sem mehet a Parlamentbe, még egy ilyen fontos eseményről sem tudósíthatunk.

Így tehát mi nem mehetünk be a saját hazánk parlamentjébe, pedig ez nekünk a munkavégzésünkhöz is szükséges, viszont egy ázsiai diktátor nyugodtan parádézhat ott.

Persze lehetne rosszabb is, például most is tarthattak volna Putyinnal egy olyan sajtótájékoztatót, mint amilyet Orbán októberben, az elbukott kvótanépszavazás után tartott: azon egyáltalán nem lehettek újságírók. Putyin két évvel ezelőtti parlamenti sajtótájékoztatóját egyébként így foglaltuk össze pár másodpercben:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.