A holland miniszterelnök szerint nem súlyosak az ellenük bevezetett török szankciók

külföld
2017 március 14., 07:56
comments 133

Nem olyan súlyosak, viszont nem helyénvalóak a Hollandia elleni büntetőintézkedések, amelyeket Törökország rendelt el előző éjszaka a két ország között elmérgesedő diplomáciai viszály újabb fejezeteként - jelentette ki Mark Rutte holland kormányfő kedd reggel.

„Továbbra is meglehetősen különösnek találom, hogy Törökországban beszélnek szankciókról, miközben inkább nekünk lenne okunk mérgesnek lenni a hétvégén történtek miatt” - fogalmazott a miniszterelnök.

Mark Rutte holland miniszterelnök - Fotó: AFP/Eric Lalmand
photo_camera Mark Rutte holland miniszterelnök - Fotó: AFP/Eric Lalmand

Ankara hétfőn úgy döntött, hogy nem engedi vissza a szabadságon lévő holland nagykövetet Törökországba, amíg Hollandia nem tesz eleget a török követeléseknek, és nem kér bocsánatot. Hollandiában hétfőre virradóra Erdogan-párti török vendégmunkások tüntettek, amiért a nem engedték beszélni a török miniszterelnököt külügyminisztert egy hollandiai nagygyűlésen az Erdogan elnöki jogköreit kiterjesztő népszavazás védelmében.

Ankara emellett felfüggesztette a kormánytalálkozókat Hollandiával, és megtiltották a holland diplomaták repülőútjait Törökországba. (via MTI)

UPDATE 10.46

Ennek a cikknek az eredeti verziójában tévesen állítottam, hogy a török miniszterelnök gépét nem engedték leszállni Hollandiában. A valóság az, hogy a külügyminiszter gépét nem engedték. A hibáért olvasóink, Hollandia, Törökország és a repülő elnézését kérjük.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.