Szabályok nőknek

életmód
2017 március 18., 08:49
comments 303

Csodálja-e valaki, hogy a ránk zúduló, egymásnak ellentmondó és javarészt értelmetlen elvárások között a magyar nők az egyik legboldogtalanabbak az egész világon?

Ne aggódj a külsőd miatt

Azt viselj, amiben jól érzed magad. Találd meg a stílusodat. Viselj nőies ruhákat. Magassarkút. Testalkathoz illő öltözet. Lánynak szoknyát. Hogy ülsz abban a szoknyában? Terpeszben soha!

Ne viselj túl sok sminket. Sminkeld már ki magad, hát totál fiús vagy. A magazinok hazudnak. 20 kihagyhatatlan szépségtipp.

Szeresd a tested! BMI. Borotváld, gyantázd, szőrtelenítő krém jó lesz rá. Igényesség!!! Fogyj. Izmosodj. Enned kéne valamit, hát elfogysz! Táplálkozz egészségesen. Kényeztesd magad finom falatokkal, megérdemled! Kalória. Paleo, kilencven napos, káposztalé. Bűntudat nélkül. Edzésterv. Ragyogj! Hogy néz már ki? Nem a külső számít. Ránctalanító krém. Bőrfeszesítő. Narancsbőr ellen. Tökéletesen természetes megjelenés. Mutass jó példát a lányodnak. A szépségért szenvedni kell.

Ne pukizzál, ha meghallhatják. Nehogy meglássa valaki, hogy tampon van nálad, vigyél táskát a vécére. Álld ki türelmesen a sort. Nem tartozik senkire, hogy menstruálsz. Fúj, ne beszélj ilyesmiről.

Az lehetsz, ami csak akarsz!

Beszélj már, ne légy szégyenlős. Légy kedves, csendes, szorgalmas. Csitt, ne beszélj már folyton! Hát, be nem áll a szája ennek a lánynak. Hallgass már el kislányom!

Lányok is lehetnek tudósok. Illene már megtanulnod főzni és varrni. Legyenek céljaid! A lányok rosszabbak matekból. Ez a pálya nagyon nem nőies. Nehéz dolgod, lesz. Biztos, hogy pont ezt akarod csinálni? Te tudod, de nagyon elférfiasodott pálya. Ne legyél parancsolgató. Öltözz nőiesen, de profihoz méltóan. Törd át az üvegplafont. A női princípium. Otthon melege. Gondoskodás. Ne emeld fel a hangod. Próbáld mélyebb hangon. Akkor beszélj, ha kérdeznek. Szorgalmasan. Próbáld keményebben. Legyél kedves, szerethető. Ezt a férjének mondanám el inkább. Női megérzések.

Csak bóknak szántam! Semmi humorérzéked nincs?

Élvezd az életet

A lányok számára a szüzesség nagyon fontos. Ne nyúlj magadhoz. Ne engedd, hogy hozzádnyúljon. Add meg neki, amire vágyik, vagy elhagy. Ne ess teherbe. Szedj tablettát, vagy majd vigyázok. Ne menj abortuszra. Ne szexelj, csak ha készen állsz. Légy mindig szexi. Ne legyél ribanc. Ne legyél fagyos. Szexelj, amikor azt várják tőled. Végül is meghívott, mire számítottál? Ne szexelj az első randin. Csábíts! Ne szexelj túl sok emberrel. Hát tiszta frigid vagy. MILF. Éld meg nőiességedet! Tartozni kell valakihez.

A te döntésed

Tik-tak, kegyeg a biológiai óra. A te korodban, gyereket? Megbánod majd, ha nem szülsz! Becsúszott? És hogy fogja eltartani? Jöhet végre egy fiú is! Szedj terhesvitamint. Ne görcsölj! Ne dohányozz, ne igyál. Vetélés? El kell engedni, ne beszélj róla. Gyorskaját, kólát soha! Kettő helyett? Nem szabad! A legszentebb hivatás!

Szülésterv. Hüvelyi. Császár. Epidurál. Boríték. Otthon. Ambulánsan. Gátmetszés. Ne panaszkodjon, nyomjon, vagy majd inkább rákönyöklök. Fisztula. Fájdalmas szex? De legalább egészséges a gyerek. Stria. Érte megérte. Hogy néz már ki a teste, ne mutogassa már a strandon. Anyuka! Ne hagyd sírni. Ne kényeztesd el. Megfázik. Bízz az ösztöneidben. Spock tudja jól. Szoptatás. Tápszer. Glutént mikor. Organikus, Hordozás. Babakocsi. Három évig. Mikor mész vissza? Bölcsődébe?

Élvezd az életed

Azért húzza a hajadat, mert tetszel neki. A fiúk már csak ilyenek. Adjál puszit! Legyél óvatos és mindig elővigyázatos! Tartsd a kezedben a kulcsodat. Csak bontatlan italt igyál. Egyedül sehová. Sötétben sehová. Elutazni, egyedül? Minek ment oda? Ivott? Ebben a ruhában? Kihívja maga ellen a sorsot! Biztos nem is úgy volt. Egyébként olyan rendes ember. Termékenységünnep.

Most tényleg ezzel jösz? Miért szorongsz? Ez nem is igazi probléma. Mondd, mit szeretnél! Érzelmileg teljesen instabil vagy. Megjött? Csak beképzeled. Ne sírj. Ez hülyeség. Fejezd ki érzéseidet! Mosolyogj!

Képtelenség és lehetetlen mások elvárásai szerint élni

Minden napra, minden életkorban és helyzetben jut valamilyen elvárás. A poszthoz az alapötlet és sok gondolat Erin O’Loughlin cikkéből, innen ered. A felsorolás pedig sajnos még csak nem is teljes, vagy mindenre kiterjedő.

A szomorú helyzet, hogy nagyon úgy fest, mindegy hogy élünk, hogy döntünk mindig van, aki belénk köt és néha szinte észre sem vesszük mennyire hétköznapi tapasztalat mindez.

Csodálja-e még valaki, hogy ennyi ránk zúduló, és egymásra zúdított, egymásnak ellentmondó és javarészt értelmetlen elvárás között a magyarok és ezen belül is a magyar nők az egyik legboldogtalanabbak az egész világon?



Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.