A Fehér Ház szerint Trump kampányfőnökének alig volt szerepe a kampányban

Sean Spicer fehérházi szóvivő azzal próbálta meg cáfolni a hétfői kongresszusi meghallgatás után újra felmerülő vádakat, mely szerint orosz szereplők kapcsolatban lehettek a Trump-stábbal a választási kampány előtt, hogy az egyik utólag leginkább kellemetlenné vált figuráról, Paul Manafortról elmondta, hogy nagyon korlátozott szerepe volt a kampányban, nagyon korlátozott ideig. 

Hétfőn hallgatta meg a kongresszus az FBI igazgatóját, James Comeyt, aki elárulta, hogy az FBI nyomoz az orosz kapcsolatok miatt. Mivel Donald Trump korábban azt mondta, hogy nincs tudatában annak, hogy stábjából bárki kapcsolatban állt volna az oroszokkal, a sajtó most újra rákérdezett erre Spicernél. Spicer elismerte, hogy Michael Flynn korábban valóban kapcsolatban volt orosz diplomatákkal, de ő szerinte önkéntese volt csak a kampánynak. Igaz, Trump megválasztása után nemzetbiztonsági főtanácsadójának nevezte ki, csak rekordgyorsan kellett lemondania, miután kiderült, hogy külföldi kapcsolatairól hazudott az alelnöknek is. 

Szóba került Paul Manafort is, aki korábban az elűzött Putyin-közeli ukrán elnök, Viktor Janukovics tanácsadója is volt. Róla Spicer elmondta az imént már említett mondatot, azaz hogy kampányfőnökként csak nagyon korlátozott szerepe volt a kampányban.