Hihetetlen: mégis (legalábbis egyelőre) újra jár a felújított 3-as metró!

A BKV a szerdai félnapos üzem után ma délelőtt ismét kivonta a forgalomból a Metrovagonmas által felújított metrószerelvényt. A közlekedési társaság MTI-hez eljuttatott közleménye szerint ezúttal az orosz fél kérte, hogy a járművek csütörtökön egész nap ne álljanak forgalomba. De a vártnál korábban, már ma délután visszaállhatott a forgalomba a felújított orosz metrószerelvény, mert az orosz szakemberek az előre becsültnél korábban végeztek a rendszerek frissítésével és beállításaival.

A felújított orosz metrószerelvényt hétfőn, ünnepélyes keretek között mutatták be, majd még aznap forgalomba is állt. A BKV összesen 222 metrókocsit újíttat fel az eredeti gyártóval, mostantól havonta két szerelvény érkezik majd, az utolsók várhatóan 2018 nyarán állnak forgalomba.

Az M3-as vonalon közlekedõ első felújított metrókocsi indulás elõtt a Kõbánya-Kispest megállóban (Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

Szerdán a szerelvény azért nem közlekedett fél napon keresztül, mert az előző nap az egyik, az ajtó nyitottságát visszajelző műszer nem működött rendesen. Tehát az első három nap alatt kétszer kellett kivonni a forgalomból.