A hitelekkel csaló nő bankfiókokba beszélt meg találkozót, aztán nyolcszor is bombariadót jelentett be, hogy ne bukjon le

bűnügy
2017 március 29., 07:12
comments 12

Közveszéllyel fenyegetés miatt emelt vádat egy 35 éves nővel szemben a miskolci ügyészség, aki 2015 és 2016 években összesen nyolc alkalommal telefonált pénzintézetekben elhelyezett bombák robbanásával fenyegetve.

A nő 2014-től azt hirdette magáról, hogy magánszemélyek és pénzintézetek között közvetít bedőlt hitelek rendezéséről. De tényleges kapcsolata egyáltalán nem volt az értintett bankokkal. Amikor az ügyfelek már nagyon a nyakára jártak az egyeztetés elmaradása miatt, konkrét időpontot beszélt meg velük az adott bankfiókban. Pár órával a megbeszélt időpont előtt aztán felhívta a 112-es segélyhívót és közölte, hogy az adott pénzintézetben bomba fog robbanni.

A rendőrség és a katasztrófavédelem nagy erőkkel vonult a helyszínekre és volt, hogy több száz embert kellett evakuálni az intézkedés időtartamára. Ilyenkor a bankok környékét lezárták, a fiók működését felfüggesztették, így a nő sajnálkozva arra hivatkozhatott, hogy nem működik az ügyintézés.

2015. áprilistól novemberig összesen négy alkalommal jelentett hamis bombariadót egy bank budapesti fiókjaival kapcsolatban. 2015 novemberében Budapesten a Váci úton tizenegy épületből mintegy ezerhétszáz embert kellett evakuálni.

2016 júliusában Miskolcon az egyik bankfióknál háromszor is bejelentést tett, de egy szikszói takarékszövetkezethez is kihívta a rendőrséget.

A korábban már hasonló csalásokért börtönt is megjárt, visszaesőnek minősülő vádlottat 2016 júliusában fogták el, majd előzetes letartóztatásba került. Az ügyészség vele szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.  

Az ügyfelektől átvett és vissza nem fizetett ügyintézési díjról külön folyik büntetőeljárás. (Ügyészség)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.