Hallgatói mozgalom indult, hogy tiltakozz képviselődnél a CEU-törvény ellen

Hallgatói fórum az ELTE Társadalomtudományi Karán 

Hallgatók egy csoportja létrehozta "A szabad magyar felsőoktatásért" csoportot, ami az alapítók szerint egy alulról szerveződő, politikai pártoktól és egyetemektől független kezdeményezés, melynek a 444-hez eljuttatott levél alapján célja, hogy 

"felhívja a figyelmet a felsőoktatás szabadságát veszélyeztető törvénymódosításra, illetve, hogy megkönnyítsük a választópolgárok és a képviselők, valamint az egyetemi vezetők közötti kommunikációt." 

A hallgatók szerint fontos, hogy a döntéshozók - felsőoktatási vezetők, képviselők - pontosan tisztában legyenek azzal, miről hoznak döntést - tudomásunk szerint már hétfőn, amikor az országgyűlés napirendre veszi a Lex CEU néven ismert törvénytervezetet. 

Azt is írják, fontos az állampolgárok és döntéshozók közti aktív kapcsolat, a szakmai vita és az átlátható döntéshozás, ezért létrehoztak levélsablonokat, és egy képviselői adatbázist, ami alapján mindenki könnnyen jelezheti az illetékes területi képviselőjének, hogy mit gondol arról a jogszabályról, amiről ő éppen szavazni készül. Készült egy összeállítás a felsőoktatási intézmények elérhetőségeivel is, ha valaki nekik szeretné eljuttatni véleményét. 

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.