Hallgatói mozgalom indult, hogy tiltakozz képviselődnél a CEU-törvény ellen

oktatás
2017 április 01., 14:25
comments 89
photo_camera Hallgatói fórum az ELTE Társadalomtudományi Karán 

Hallgatók egy csoportja létrehozta "A szabad magyar felsőoktatásért" csoportot, ami az alapítók szerint egy alulról szerveződő, politikai pártoktól és egyetemektől független kezdeményezés, melynek a 444-hez eljuttatott levél alapján célja, hogy 

"felhívja a figyelmet a felsőoktatás szabadságát veszélyeztető törvénymódosításra, illetve, hogy megkönnyítsük a választópolgárok és a képviselők, valamint az egyetemi vezetők közötti kommunikációt." 

A hallgatók szerint fontos, hogy a döntéshozók - felsőoktatási vezetők, képviselők - pontosan tisztában legyenek azzal, miről hoznak döntést - tudomásunk szerint már hétfőn, amikor az országgyűlés napirendre veszi a Lex CEU néven ismert törvénytervezetet. 

Azt is írják, fontos az állampolgárok és döntéshozók közti aktív kapcsolat, a szakmai vita és az átlátható döntéshozás, ezért létrehoztak levélsablonokat, és egy képviselői adatbázist, ami alapján mindenki könnnyen jelezheti az illetékes területi képviselőjének, hogy mit gondol arról a jogszabályról, amiről ő éppen szavazni készül. Készült egy összeállítás a felsőoktatási intézmények elérhetőségeivel is, ha valaki nekik szeretné eljuttatni véleményét. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.