Vasárnap tüntetés lesz, hogy Áder János ne írja alá a CEU-ellenes törvényt

2017 április 6., csütörtök 18:54
217
Résztvevők vonulnak az Oktatási szabadságot csoport Most a CEU, de ki a következő? – Tüntetés a szabad oktatásért címmel tartott demonstrációján Budapesten, a Múzeum körúton 2017. április 2-án (Fotó: Kovács Tamás / MTI) Fotó: Kovács Tamás

A múlt vasárnapi és a keddi után vasárnap is tüntetést szerveznek a CEU mellett. A szervezők – akik az előző tüntetést is szervezték – a Clark Ádám téren, délután 5-től tartják a tüntetést.

Mint írják: „Tudjuk, hogy a kormány egyetlen dologtól fél, az erőtől, a tömegtől. Áder Jánosnak hétfőig van lehetősége az Alkotmánybíróság elé küldeni ezt a törvényt. Vasárnap mutassuk meg neki, hogy mi a helyes döntés! És mutassuk meg az Alkotmánybíróság tagjainak is, hogy egyetlen helyes döntés van: Kiállni a szabad oktatásért, az egyetemi autonómiáért és a gondolkodás szabadságáért.”

Áder János köztársasági elnök egyébként erkölcsileg igen nehéz helyzetbe került, és nem csak azért, mert eleve aljas a törvény, amit alá kellene írnia, hogy életbe léphessen. Az is fejtörést okozhat, hogy – Orbán Viktor lányához hasonlóan – az ő lánya, Áder Orsolya is egy olyan egyetemre jár, ami európai országban működik, de az Egyesült Államokban akkreditált diplomát ad, ami a kormány szerint csalás.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt