Orbán már arra sem tud egyenesen válaszolni, hogy Soros-ösztöndíjasként érte-e politikai befolyás, és ezt jelentette-e

POLITIKA
2017 április 19., 06:15
comments 281

„Miniszterelnök úr, tapasztalt esetleg a nyolcvanas évek végén a Soros Alapítvány által finanszírozott tanulmányai során olyan külföldi – leginkább Soros Györgynek tulajdonítható – törekvéseket, melyek alapvetően igyekeztek megváltoztatni világnézetét, értékválasztásait befolyásolni, olyan módon, amit Ön nem tartott elfogadhatónak, mert szemben állt akkori politikai hitvallásával? És ha így tapasztalta, mit tett ellene? Jelentette, miniszterelnök úr?”

A fenti írásbeli kérdéseket Hadházy Ákos, az LMP társelnöke tette fel Orbán Viktornak. A miniszterelnök helyett Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszolt, de csak ennyire futotta neki:

„Fontosnak tartom egyértelművé tenni, hogy az Oxfordi Egyetemet nem Soros György alapította.”

Illetve még két bekezdésben bevándorlózott, itt olvashatja el, aki akarja.

Orbán Viktor Szegeden ül (Fotó: Botos Tamás)
photo_camera Orbán Viktor Szegeden ül (Fotó: Botos Tamás)

A válasz alapján úgy tűnik, mintha Orbánnak semmi köze nem lett volna Soroshoz, pedig amikor tavaly a Parlamentben Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő arról beszélt, hogy 1987-ben Orbán Viktor és Kövér László személyesen számolt be Sorosnak arról, mire költötték azt a 400 ezer forintot, amit a Századvég kiadására kaptak, még Orbán Viktor is kénytelen volt elismerni Soros György régi érdemeit.

Köztudott, hogy Orbánt személyesen is támogatta Soros György, azt pedig nemrég számolta ki a Magyar Narancs, hogy a milliárdos a Fideszt mai értéken több mint 120 millió forinttal tömte ki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.