Ádernek az a véleménye arról, hogy a tüntetők szégyellik őt a CEU-törvény aláírása miatt, hogy a nyilatkozatában minden benne volt

2017 április 21., péntek 13:15
207

Közel két hete, miután Áder János köztársasági elnök aláírta a Parlamenten rohamtempóban, mindenféle érdemi konzultálás nélkül, zagyva indokokkal, hazudozva áttolt CEU-ellenes fideszes törvényt, tüntetők – köztük a Fidesz egykori alapítóhelyének, a Bibó István Szakkollégiumnak a mostani szakkollégistái – mentek a Sándor-palota elé, hogy tiltakozzanak az ellen, hogy az államfő is adta a nevét a Közép-európai Egyetem elleni célzott kormányzati támadáshoz.

Áder János a Küldetések a pénz világában című tankönyv bemutatóján az MNB Teátrumában 2017. április 21-én. A Pénziránytű Alapítvány 7-8. évfolyamos iskolásoknak szóló, a tudatos pénzügyi tervezésre oktató tankönyvének az államfő a fővédnöke. (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI) Fotó: Koszticsák Szilárd

A tüntetők olyasmiket skandáltak, hogy „Szégyellünk! Szégyellünk!, illetve „Bajszos szart!”. Az Indexnek most sikerült ezzel kapcsolatban megkérdeznie Áder Jánost. Azt kérdezték, mit a véleménye arról, hogy bibósok azt kiabálták neki, hogy szégyellik, amire az államfő távozóban csak annyit mondott:

„Elolvashatják a nyilatkozatot, abban minden benne van, amit kiadtam.”

Áder valószínűleg erre az indoklásra gondol, amit már amúgy is ismerhettek a tüntetők, és nem a legizmosabb érvelést érezhették ki belőle, ahogy mi sem.

Az államfő köreiből amúgy előzőleg azt szivárogtatták ki, hogy azért is aláírja majd a törvényt, mert a jogászai nem találtak rajta fogást. Ehhez képest az államfő elődje (mármint Schmitt Pált nem számítva), Sólyom László szerint a törvényről lerí, hogy alkotmányellenes. Az ellenzéki képviselők elég aláírást gyűjtöttek össze ahhoz, hogy az Alkotmánybíróság elé kerüljön a CEU ügye. (Index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt