Az állami MVM szerint NEM KÖZPÉNZ az a félmilliárd forint, amit a CÖF-CÖKA-nak adott

politika
2017 május 12., 10:40
comments 243

Mint kiderült, a békemenet mögött álló civil szervezet vezetőinek korábbi nyilatkozataival ellentétben tavaly 508 millió forinttal támogatta a CÖF-CÖKA-t az állami tulajdonban lévő MVM Magyar Villamos Művek Zrt.

photo_camera Csizmadia László, ifj. Lomnici Zoltán és Bencsik András (balról jobbra) egy CÖF egy 2015. októberi rendezvényén, ahol ellenzéki politikusok nyilatkozataival ellátott plakátokat mutattak be (Fotó: Botos Tamás) Fotó: Botos Tamás / 444

Az MVM által utalt összeg nagyobb, mint amennyi állami támogatásban részesül például a Jobbik vagy az MSZP. Ráadásul a kormánypárti szervezetnek mindig kampányidőszakban nőtt jelentősen a bevétele.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztálya a CÖF-CÖKA támogatásával kapcsolatban feltett kérdésünkre az alábbi választ adta:

„A MVM Magyar Villamos Művek Zrt. társadalmi felelősségvállalási aktivitását nem közpénzből, hanem saját forrásból fedezi. A kérdéses támogatást is saját hatáskörben nyújtotta. A társaság számos közhasznú tevékenységet támogat, így 2016-ban többek között a Civil Összefogás Közhasznú Alapítványét is.”

Azt nem írják, hogy az állami többségi tulajdonban lévő MVM „saját forrása” miért ne lenne közpénz.

A CÖF-CÖKA egyébként ma közölte: az MVM-től kapott pénzből a „civilitika” nevű tudomány alapjait kívánják lerakni és „táplálkozásbiológiailag korszerű komplettált ételek” technológiájával ismertetnék meg a gyermekétkeztetési konyhák szakácsait.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt