Az állami MVM szerint NEM KÖZPÉNZ az a félmilliárd forint, amit a CÖF-CÖKA-nak adott

politika
2017 május 12., 10:40
comments 236

Mint kiderült, a békemenet mögött álló civil szervezet vezetőinek korábbi nyilatkozataival ellentétben tavaly 508 millió forinttal támogatta a CÖF-CÖKA-t az állami tulajdonban lévő MVM Magyar Villamos Művek Zrt.

Csizmadia László, ifj. Lomnici Zoltán és Bencsik András (balról jobbra) egy CÖF egy 2015. októberi rendezvényén, ahol ellenzéki politikusok nyilatkozataival ellátott plakátokat mutattak be, a kormány mellett kampányolva.
photo_camera Csizmadia László, ifj. Lomnici Zoltán és Bencsik András (balról jobbra) egy CÖF egy 2015. októberi rendezvényén, ahol ellenzéki politikusok nyilatkozataival ellátott plakátokat mutattak be (Fotó: Botos Tamás) Fotó: Botos Tamás / 444

Az MVM által utalt összeg nagyobb, mint amennyi állami támogatásban részesül például a Jobbik vagy az MSZP. Ráadásul a kormánypárti szervezetnek mindig kampányidőszakban nőtt jelentősen a bevétele.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztálya a CÖF-CÖKA támogatásával kapcsolatban feltett kérdésünkre az alábbi választ adta:

„A MVM Magyar Villamos Művek Zrt. társadalmi felelősségvállalási aktivitását nem közpénzből, hanem saját forrásból fedezi. A kérdéses támogatást is saját hatáskörben nyújtotta. A társaság számos közhasznú tevékenységet támogat, így 2016-ban többek között a Civil Összefogás Közhasznú Alapítványét is.”

Azt nem írják, hogy az állami többségi tulajdonban lévő MVM „saját forrása” miért ne lenne közpénz.

A CÖF-CÖKA egyébként ma közölte: az MVM-től kapott pénzből a „civilitika” nevű tudomány alapjait kívánják lerakni és „táplálkozásbiológiailag korszerű komplettált ételek” technológiájával ismertetnék meg a gyermekétkeztetési konyhák szakácsait.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.