A bábozó Szabó Tímeát és a fenyegetőző Szilágyi Györgyöt is megbüntette Kövér László

2017 május 15., hétfő 12:14

Kövér László, az Országgyűlés elnöke azt mondta a hvg.hu-nak, hogy aláírta a határozatot, ami szerint Szabó Tímea, a Párbeszéd (független) képviselője a tiszteletdíja 30 százalékát kell, hogy büntetésként befizesse, miután egy hete Áder János eskütételét egy Áder-arcú marionettbábuval bábozta végig a parlamenti széksorok között. Kövér akkor azt mondta, azért nem utasította rendre, hogy ne zavarja még ezzel is az államfői beszédet. (Szabó a mutatványt a Hír Tv-ben is megismételte.)

Az államfőt mintázó marionettbábot tart kezében Szabó Tímea független képviselő, a Párbeszéd társelnöke Áder János újraválasztott köztársasági elnök eskütétele közben az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. május 8-án Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Kövér ma egy másik büntetést is kimért: a jobbikos Szilágyi Györgynek, aki Dömötör Csabát, a propagandaminisztérium államtitkárát veréssel fenyegette meg (majd később bocsánatot kért), az illetménye 100 százalékát kell befizetnie, és Kövér szerint azért súlyosabb az ügye, mert erőszakkal fenyegetőzött. (hvg.hu)