A bábozó Szabó Tímeát és a fenyegetőző Szilágyi Györgyöt is megbüntette Kövér László

parlament
2017 május 15., 12:14
comments 81

Kövér László, az Országgyűlés elnöke azt mondta a hvg.hu-nak, hogy aláírta a határozatot, ami szerint Szabó Tímea, a Párbeszéd (független) képviselője a tiszteletdíja 30 százalékát kell, hogy büntetésként befizesse, miután egy hete Áder János eskütételét egy Áder-arcú marionettbábuval bábozta végig a parlamenti széksorok között. Kövér akkor azt mondta, azért nem utasította rendre, hogy ne zavarja még ezzel is az államfői beszédet. (Szabó a mutatványt a Hír Tv-ben is megismételte.)

Az államfőt mintázó marionettbábot tart kezében Szabó Tímea független képviselő, a Párbeszéd társelnöke Áder János újraválasztott köztársasági elnök eskütétele közben az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. május 8-án
photo_camera Az államfőt mintázó marionettbábot tart kezében Szabó Tímea független képviselő, a Párbeszéd társelnöke Áder János újraválasztott köztársasági elnök eskütétele közben az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. május 8-án Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Kövér ma egy másik büntetést is kimért: a jobbikos Szilágyi Györgynek, aki Dömötör Csabát, a propagandaminisztérium államtitkárát veréssel fenyegette meg (majd később bocsánatot kért), az illetménye 100 százalékát kell befizetnie, és Kövér szerint azért súlyosabb az ügye, mert erőszakkal fenyegetőzött. (hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.