A Dózsa György úti baleset összes sérültje a Citroënben ült, amikor beléjük szállt a Mercedesszel M. Richárd

2017 május 22., hétfő 13:30

Az egy héttel ezelőtti, Dózsa György úti tömegbalesetnek eddig két halálos áldozata van: amikor a hófehér Mercedes kabrió beleszállt a Citroënbe, az utóbbi az ütközéstől az ott lévő buszmegállóba csapódott, így egy ember a helyszínen meghalt, egy másik a kórházban vesztette el az életét.

Összeroncsolódott autók egy buszmegállóban a fővárosi Dózsa György út és Kassák Lajos utca kereszteződésében. Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

A korábbi hírek szerint az egyik halálos áldozat a Citroënben ült, a másik pedig a megállóban várakozott, de az ATV megtudta – és ezt a BRFK is megerősítette –, hogy:

mindketten a Citroënben ültek a becsapódás pillanatában, vagyis az egyikük az ütközés erejétől repült ki a megállóba. A baleset harmadik sérültjének az életéért még mindig küzdenek, ő is a Citroën utasa volt.

A baleset után nem sokkal kiderült, hogy a Mercedest a kecskeméti maffiaper egyik volt vádlottja vezette, aki a kocsit fél órával a baleset előtt vette. M. Richárd azt állította, boszorkányüldözés zajlik ellene, és bár nem érzi magát vétkesnek, pénzt ajánl az áldozatoknak. (ATV, Heti Napló, Benyó Rita)