800 milliós kötbért követel a BKV az orosz metrógyártótól

közlekedés
2017 június 23., 10:19
comments 189

Több mint 800 millió forint kötbérigényt jelentett be a BKV a 3-as metró vonalán futó szerelvények gyártója és felújítója, a Metrovagonmas felé, és azonnali hatállyal Magyarországra kérette a társaság vezetését - közölte a BKV pénteken. 

Közleményük szerint Bolla Tibor, a BKV elnök-vezérigazgatója tárgyalásokat folytatott a Metrovagonmas vezetésével, és nyomatékosan felhívta a figyelmét a helyzet tarthatatlanságára, a műszaki állapotok elfogadhatatlanságára, és azonnali intézkedések megtételét kérte az orosz társaságtól.

Emellett közvetlenül is felhívták a Metrovagonmas anyavállalata vezérigazgatójának figyelmét a kialakult helyzet súlyosságára, és a legsúlyosabb szankciókat helyezték kilátásba.

A BKV bejelentette, hogy addig nem küld ki felújításra régi metrószerelvényt, amíg a már felújított járművek műszaki állapota nem javul radikálisan.

A bejelentés azután született, hogy péntek reggel ismét gond volt az Oroszroszágban felújított egyik metrószerelvénnyel: az utasoknak kellett felfeszíteni a kocsi ajtajait, ami után a teljes szakaszon pótlóbuszok jártak. 

De ez már a sokadik probléma volt az orosz kocsikkal, múltkor mindegyiket ki kellett vonni a forgalomból, mert az egyik kocsi ajtajai egy megállóban mindkét irányba kinyíltak. 

Tarlós István főpolgármester márciusban még arról beszélt, hogy csak gyermekbetegség, hogy sorozatosan lehalnak a felújított szerelvények 3-as metrón. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.