Hosszú Katinka hatalmasat úszva ezüstérmes lett 200 méter hátúszásban

2017 július 29., szombat 15:53
232

Ma Hosszú Katinka volt az első magyar érdekeltségű döntős. Ő a 200 méter hátúszás döntőjébe a 7. idővel jutott be, így elég nagy bravúr kellett az éremszerzéshez. A riói olimpián ezüstérmet szerzett a számban.

A második helyezett Hosszú Katinka a női 200 méteres hátúszás döntője után a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában. Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A rajt után az egyes pályán úszó Hosszú Katinka az élmezőnyben kezdett, igaz, szinte mindenki egy vonalban úszott. Az első 50 méter után harmadikként, a második 50 méter végén pedig már másodikként, majd 150 méteren elsőként fordult.

A végén az ausztrál Seebohmmal harcolt, aki nagy hajrával legyőzte, de Hosszú Katinka így is második lett, egyéni csúccsal ezüstérmet szerezve.

(Úszás közben természetesen megint bevágták kis képernyőn Shane Tusupot.)

Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Hosszú Katinka az úszás után azt mondta, az elődöntőben sajnos kicsit visszavett, de a döntőre sikerült összeszednie magát, nem csak „fizikálisan, hanem a mentálisan is”.

Hosszú korábban megvédte a címét 200 méter vegyesen, bronzérmes lett 200 méter pillangón, a magyar csapat tagjaként a női 4×200 méteres gyorsváltóban hatodik lett, és a hetedik helyen végzett 200 méter gyorsúszásban. Az utóbbi után azt nyilatkozta, megijesztették az újságírók kérdései.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt