Elsírtam magam, és azt mondtam, nőként szeretnék fölkelni

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
  • Vay Márton 36 évesen nézett szembe azzal, hogy mindig is nőként szeretett volna élni. Azóta hormonokat szed, és Vay Blankaként keresi a boldogságot Berlinben.
  • Gyerekkora óta meghatározó élmények kötik Kisoroszihoz, a családi nyaralót érzi valódi otthonának. Elkísértük, mikor először látogatott vissza női külsőben.
  • Blanka környezetvédelmi aktivistaként vált ismertté, később az LMP tagja lett. A pártpolitikából hamar kiábrándult, és a Greenpeace-nél folytatta karrierjét. Három éve a feleségével költözött Németországba.
  • A nemváltás óta elvesztette az egzisztenciáját, a feleségét és több baloldali ismerősét is. Megdöbbent, hogy mennyivel nehezebb az érvényesülés nőként, mint férfiként. És nehezen tud mit kezdeni azzal a ténnyel, hogy a legtöbb homofób beszólást a bevándorlónegyedben kapja.

A Spektrum tévé október 27-én induló, Tabukról tabuk nélkül című sorozata is bemutatja Vay Blanka történetét.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!