Elsírtam magam, és azt mondtam, nőként szeretnék fölkelni

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
  • Vay Márton 36 évesen nézett szembe azzal, hogy mindig is nőként szeretett volna élni. Azóta hormonokat szed, és Vay Blankaként keresi a boldogságot Berlinben.
  • Gyerekkora óta meghatározó élmények kötik Kisoroszihoz, a családi nyaralót érzi valódi otthonának. Elkísértük, mikor először látogatott vissza női külsőben.
  • Blanka környezetvédelmi aktivistaként vált ismertté, később az LMP tagja lett. A pártpolitikából hamar kiábrándult, és a Greenpeace-nél folytatta karrierjét. Három éve a feleségével költözött Németországba.
  • A nemváltás óta elvesztette az egzisztenciáját, a feleségét és több baloldali ismerősét is. Megdöbbent, hogy mennyivel nehezebb az érvényesülés nőként, mint férfiként. És nehezen tud mit kezdeni azzal a ténnyel, hogy a legtöbb homofób beszólást a bevándorlónegyedben kapja.

A Spektrum tévé október 27-én induló, Tabukról tabuk nélkül című sorozata is bemutatja Vay Blanka történetét.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér