Andy Vajna tovább zabálja a rádiós piacot, a médiahatóság pedig mindenben támogatja

Andy Vajna Fotó: Balogh Zoltán/MTI

A 24.hu szerint a médiahatóság keddi ülésén engedélyezte a Hajdúböszörmény 98,9 MHz, a Hajdúnánás 93,3 MHz, valamint a Hajdúszoboszló 100,6 MHz frekvenciák hálózatba csatolását, így ezen túl mindhárom csatorna az Andy Vajna filmügyi kormánybiztos érdekköréhez tartozó LB Rádió Kft. részeként működik továb.

Ez azt jelenti, hogy napi 4,5 óra helyi tartalmon kívül minden más a Vajna-féle (Radio Plus Kft. által működtetett) Rádió1 budapesti frekvenciáján közölt adásból érkezik meg az éterbe.

"A Médiatanács e heti ülésén a szóban forgó pályázatok után megindított hatósági szerződéskötési eljárásokat lezárta az LB Rádió Kft.-vel, és ennek következtében, az előírásoknak megfelelően módosította a Radio Plus Kft.-vel, a Rádió 1 médiaszolgáltatójával fennálló szerződését" - ismerte el a 24.hu kérdésére a hatóság.

Vajna csatornáját a médiahatóság segítségével az ország harmadik legizmosabb rádióvá sikerült felduzzasztani. Miután a Fidesz nem tudta rövidúton megszerezni az egyetlen országos, korábban a Class FM által használt frekvenciát, így hálózatba kapcsolva igyekeznek terjeszteni a Vajna-rádió hatókörét.

Részletesen írtunk Vajna terjeszkedéséről részletesen írtunk a hatóság elmúlt hét évét áttekintő cikkünkben:

"A hatóság minden további nélkül engedélyezte, hogy a csatorna hálózatba kapcsolódhasson hat másik rádióüzemeltető vállalkozás csatornáival, lefedve ezzel Baja, Dunaföldvár, Paks, Szekszárd, Győr, Tihany, Miskolc, Heves és Nyíregyháza környékét.  

Fidesz-közeli strómanokkal szemben, hogy a Rádió 1 – kihasználva a médiatörvény kiskapuit – körzeti szolgáltatóként hálózatba kapcsolódhasson helyi frekvenciákon. A 16 éve sugárzó, és Zala megyében piacvezető Helikon Rádió és az 1995 óta működő paksi Fortuna Rádió is a terjeszkedés útjában állt, pedig politikailag neutrális helyi adókról volt szó. Idén májusban újabb 10 frekvenciára engedélyezte a rákapcsolódást a hatóság."  (24.hu)