Az ISIS magára vállalta a Las Vegas-i tömeggyilkosságot, de az FBI szerint a merénylet nem kapcsolható nemzetközi terrorszervezethez

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Az Iszlám Állam magára vállalta a több mint 50 ember életét követelő Las Vegas-i fegyveres támadás elkövetését – közölte a dzsihadisták szócsövének számító Aamák hírügynökség, ami szerint a támadó pár hónapja tért át az iszlám vallásra. Az Aamák szerint „a Las Vegas-i támadást az Iszlám Állam egyik harcosa követte el, eleget téve a koalíciós országok elleni támadásokról szóló felhívásoknak”.

Ehhez képest Brian Sandoval nevadai kormányzó jelenlétében az FBI munkatársa, Aaron Rouse a sajtótájékoztatón a leghatározottabban hangsúlyozta, hogy a tömegmészárlás elkövetőjének az eddigi információk alapján egyetlen nemzetközi terrorista csoporttal sem volt kapcsolata, és nincs bizonyíték arra, hogy áttért volna az iszlámra.

Joe Lombardo seriff szerint tovább nőtt az áldozatok száma, most már „legalább” 515 sebesültet ápolnak a kórházakban.

Rendőrök a lövöldözés helyszínén a countryfesztivál mellettFotó: Ethan Miller / AFP

A 64 éves tömeggyilkosról, Stephen Paddockról, akit a hatóságok akció közben megöltek, a testvére azt mondta, sem politikai, sem vallási hovatartozása nem volt. (MTI, Guardian)