Szombathely püspöke vendégül látná az Őcsényből elüldözött menekült gyerekeket

ÉLET
2017 október 02., 08:41
comments 258
Székely János
photo_camera Székely János Fotó: Wikipedia

„Én szívesen vendégül látom néhány napra a gyerekcsapatot, akár itt a püspökségen”

- nyilatkozta a HVG-nek Székely János szombathelyi megyéspüspök, aki a lap újságírójától tájékozódott az őcsényi esetről. Székely arról beszélt az őt kérdező újságírónak, hogy a keresztény kultúra védelme épp olyan fontos, mint a rászorulók segítése.

Elmondta azt is, szerinte fontos, hogy a hazájuktól távolra kerül menekültek hasznosan töltsék azt az időt, mielőtt haza tudnak térni otthonaikba.

Őcsényben helyiek megfenyegettek egy panziótulajdonost, akiről megtudták, hogy oltalom alatt álló, menekült gyerekeket nyaraltatna házában néhány napig. Orbán Viktor, miután az eset kitudódott, azt nyilatkozta, hogy a helyiek helyesen tették, amikor tiltakoztak. Az eset után lemondott Fülöp János polgármester.

Vasárnap Beer Miklós váci püspök beszélt a 444-nek arról, hogy ami a Tolna megyei településen történt, az szomorú képet sugároz a magyar társadalomról. A Hír TV megkérdezte az esetről Erdő Péter bíborost, de ő inkább kitért a válasz elől. (HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.