Az oroszok nyomták a magyar kormányt, hogy mindenképpen az ő metrójukat vegyük

Alapos cikkben dolgozta fel az Index, hogy miért az orosz Metrovagonmas nevű céggel újíttatta fel Budapest a 3-a vonal szerelvényeit. A felújítás szinte annyiba került, mintha teljesen új kocsikat vettek volna, ráadásul felmerült, hogy ezek valójában új, csak korszerűtlen kocsik, amik a cég nyakán maradtak.

A cikk szerint titkosszolgálati vonalon is gyanús lobbisták egyengették az egyébként fegyvergyártással is foglalkozó orosz cég útját a megrendeléshez. Vitézy Dávid, a BKK korábbi vezetője igyekezett keresztbe tenni az orosz nyomulásnak, és a cikk szerint ez lett a veszte: befolyásos orosz körök nyomasztani kezdték a magyar kormányt, és onnan pedig kijárták Tarlós István főpolgármesternél Vitézy menesztését.

A magyarországi orosz nyomulásról szóló cikksorozat metrós fejezetét itt olvashatja el.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.