Mészáros Lőrinc testvérének azért leesett egy állami megbízás

2017 november 16., csütörtök 11:05
28

Amikor egy pillanatra úgy tűnt, hogy megakadt a felcsúti csoda, mert nem jött össze egy közbeszerzés a Mészáros és Mészáros Kft.-nek, az EU-s közbeszerzési értesítő másik közleményéből kiderült, hogy vigaszágon mégis leesett egy megbízás a Mészáros családnak. 

A magyar állam többségi tulajdonában lévő GYSEV Zrt. vasúti karbantartó és szerelő járművek beszerzésére kiírt felhívását az Agro-Felcsút Kft. nyerte. A cég ügyvezetője Mészáros János, aki Mészáros Lőrinc testvére. 

Mészáros János cégének egy vasútifelsővezeték-szerelő járművet, egy univerzális járművet és három vasúti pótkocsit kell leszállítania 5,5 millió euróért (1,65 milliárd forint). Igaz a kiíró először még csak 4,25 millió euróra (1,2 milliárd forint) becsülte a beszerzés értékét. 

A mostani az Agro-Felcsút eddigi legnagyobb közbeszerzési sikere:

A cégtől korábban a Várkert Bazárt üzemeltető cég vett 8 millió forintért szerszámokat, majd a Magyar Közút Zrt.-t is a felcsúti csodapolgármester testvére látta el sószórókkal 770 millióért, a MÁV pedig tízmillióért vett abroncsköpenyeket az Agro-Felcsúttól. (Átlátszó)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt