Mészáros Lőrinc testvérének azért leesett egy állami megbízás

siker
2017 november 16., 11:05
comments 28

Amikor egy pillanatra úgy tűnt, hogy megakadt a felcsúti csoda, mert nem jött össze egy közbeszerzés a Mészáros és Mészáros Kft.-nek, az EU-s közbeszerzési értesítő másik közleményéből kiderült, hogy vigaszágon mégis leesett egy megbízás a Mészáros családnak. 

A magyar állam többségi tulajdonában lévő GYSEV Zrt. vasúti karbantartó és szerelő járművek beszerzésére kiírt felhívását az Agro-Felcsút Kft. nyerte. A cég ügyvezetője Mészáros János, aki Mészáros Lőrinc testvére. 

Mészáros János cégének egy vasútifelsővezeték-szerelő járművet, egy univerzális járművet és három vasúti pótkocsit kell leszállítania 5,5 millió euróért (1,65 milliárd forint). Igaz a kiíró először még csak 4,25 millió euróra (1,2 milliárd forint) becsülte a beszerzés értékét. 

A mostani az Agro-Felcsút eddigi legnagyobb közbeszerzési sikere:

A cégtől korábban a Várkert Bazárt üzemeltető cég vett 8 millió forintért szerszámokat, majd a Magyar Közút Zrt.-t is a felcsúti csodapolgármester testvére látta el sószórókkal 770 millióért, a MÁV pedig tízmillióért vett abroncsköpenyeket az Agro-Felcsúttól. (Átlátszó)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.