Nógrádit, Spöttlét és Tarjányit is meghallgatnák a nemzetbiztonsági bizottság következő ülésén

2017 november 22., szerda 9:45
34

A paksi atomerőmű körüli orosz nyomulás óta nem kellett így drukkolni, hogy nyilvános legyen az országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottság következő ülése, ugyanis információink szerint az LMP-s Szél Bernadett javaslatára meghallgathatják

  • Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértőt,
  • dr. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértőt,
  • valamint Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértőt.

Spöttle, amikor éppen nem UFO-k vizsgálják, a kormányzati gyűlöletpropaganda egyik aduásza, lendületesen terjeszti Facebookján például a német neonácik hazugságait. Néha egyedül, néha Nógrádi Györggyel közösen mesélik el a fideszes konzultációs fórumokon, mi mozgatja manapság a biztonságpolitikát, és mindent, ami félelmetes lehet a külföldiekkel kapcsolatban.

Tarjányi inkább az ellenzéki nyilvánosságban szerepel hasonló témákban, bár ezerszer visszafogottabban, mint Spöttle és Nógrádi, illetve mostanában már inkább a zoom.hu excentrikus tulajdonosaként jelenik meg.

Spöttle, Nógrádi és Tarjányi meghívása mögött kb. az a gondolatmenet, hogy ha ezek a figurák folyamatosan nemzetbiztonsági kérdésekben, például a migrációval vagy a terrorizmussal kapcsolatban szakértenek széles nyilvánosság előtt, és így komoly hatásuk van rá, hogy mit gondolnak ezekről a témákról az emberek, akkor a nemzetbiztonsági bizottságnak is érdemes őket meghallgatnia, és esetleg kideríteni, ők milyen forrásból tájékozódnak.