Egymást gyilkoljuk a Pokémon Góval

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Megnőtt a közlekedési balesetek, és az közlekedési balesetek halálos áldozatainak száma is a Pokémon Go megjelenése óta - derül ki egy új kutatásból, ami azt írja, hogy a Pokémon Góhoz hasonló addiktív alkalmazásokat egyre többen használják vezetés közben is, ezzel pedig saját magukat és a többi sofőrt is veszélybe sodorják.

Az amerikai szövetségi nyilvántartások szerint ráadásul a balesetek számának növekedése jórészt a figyelmetlen vezetőknek köszönhető, tényleg a telefonozó sofőrök okoznak egyre több tragédiát.

A kutatásból még az is kiderült, hogy miután a Pokémon Go megjelent, megnőtt a balesetek száma a pokémon-edzőtermek körül. Ez a korrelációt pedig már elég nehéz lenne másra kenni, mint az alkalmazásra. (Axios)


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.