Kitört az Agung vulkán, repülőjáratokat töröltek Balin

külföld
2017 november 26., 08:03
comments 97

Több nemzetközi járatot is törölni kellett Bali  repterén, miután szombaton több hullámban kitört az 50 éve szunnyadó Agung vulkán.

photo_camera Fotó: SONNY TUMBELAKA/AFP

Az ausztrál Jetstar légitársaság 9, Baliról felszálló járatát törölte szombat este, vasárnapra azonban a forgalom újraindítását ígérték, mert a legképzettebb pilótáig úgy ítélték meg, hogy már tudnak biztonságosan repülni a vulkánból felszálló por- és hamufelhő mellett is. Bali hatóságai azonban továbbra is minden légitársaságot figyelmeztettek, hogy a hamufelhő mozgása rendkívül kiszámíthatatlan, ezért álljanak készen akár arra is, hogy újra járatokat kell törölniük.

Az Agung 50 éves szunnyadás után először szeptemberben mutatott aktivitást, és akkor 34 ezer ember el is menekült a hegy közeléből. A Telegraph szerint körülük 25 ezer mostanáig nem tudott hazatérni.

A szombati kitörés nagyjából fél centis hamuréteggel borította be a kráterhez közeli településeket, az indonéz katasztrófavédelem maszkokat osztott a lakosoknak. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.