Hálózati hiba miatt nem kerülnek rá a MÁV menetrendadatai a Google térképre

A Közlekedő Tömeg Facebook-oldal írta meg, hogy:

„Éves országos menetrendváltásra került sor december 10-én a vasúti és a helyközi buszközlekedésben. Csak egy helyre felejtették el kitenni az új adatokat: a világ legjelentősebb utazástervező platformjára, a Google Maps-re.”

Megkerestük a MÁV-ot, hogy mi történt, amire azt válaszolták, hogy hálózati hiba miatt nem jutnak el az adataik a Google-höz, de dolgoznak a hibán:

„A vasúttársaság nem mulasztotta el átadni a menetrendet. A rendszerünkből előállnak az adatok a globálisan alkalmazott ún. GTFS állományként, de egy hálózati hiba miatt ezek nem jutnak el a Google által is használt feltöltési helyre. A hálózati hibát észleltük, munkatársaink jelenleg is dolgoznak az elhárításán. Az állomány már ma rendelkezésre fog állni, de a Google-nek akár napokba is kerülhetne a feldolgozás. A folyamat gyorsítása érdekében manuálisan töltjük fel a csomagot a Google oldalára, várhatóan pénteken megtörténik az érvényesítés és a publikálás. Addig javasoljuk, hogy a vonattal utazók a honlapunk menetrendi keresőjében válasszák ki a számukra megfelelő járatot, vagy használják a népszerű, több mint 500 ezer letöltést elérő Vonatinfó applikációt.”

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.