Hiába ad a magyar állam 2,4 milliárdot és fontos Putyinnak is, nem halad az ortodox templomok felújítása

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A Magyar Nemzet írt arról korábban, hogy nem halad megfelelő ütemben a  magyarországi orosz ortodox templomok felújítása: hiába szánt a magyar állam 2,4 milliárd forintot erre a célra, és hiába lett a budapesti Nagyboldogasszony-templom felújítása nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházás, mégsem történtek érdemi előrelépések.

A lap szerint többek között azért, mert a Bécsi-Ausztriai és a Budapesti-Magyar Egyházmegye vezetője, Tyihon püspök és köre ausztriai számlákon keresztül próbálta kivinni a felújításra szánt pénzt az országból. Most arról írnak, hogy az ezzel kapcsolatos visszásságokat telefonos megkerésükre az egyháznál sem tagadták, de azt kérték, tegyék fel kérdéseiket Moszkvának. Ahonnan válasz ugyan nem jött, de közben december 28-án felmentették tisztségéből Tyihon püspököt. 

A cikk szerint Oroszországban is feltűnést keltett, hogy nem haladt a templomok felújítása. Azt eddig is lehetett tudni, hogy a templomok felújítása fontos az orosz félnek: Vlagyimir Putyin kétszer is kijelentette, hogy hálás a magyar kormány segítségéért. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.