Megérkezett a magyar kormány két új repülőgépe, szép szürkék lettek

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Megérkeztek Prágából Kecskemétre az új kormányzati repülőgépek. 

Itt az egyik Airbus A319-es, hivatalosan csapatszállító repülő.Fotó: Ujvári Sándor/MTI/MTVA

Persze csak a magyar kormánynak újak, valójában használtan vette őket az állam, a csődbe ment Air Berlin flottájából szemezgetve. Prágában festették át őket a magyar igényeknek megfelelően.

Simicskó István honvédelmi miniszter a fedélzeten vizsgálja az új járművet.Fotó: Ujvári Sándor/MTI/MTVA

Hivatalosan a honvédség gépeinek számítanak, ahogy az eddigi kormányzati gépnek használt régi szovjet Antonov is oda tartozott. Viszont ezek a gépek nem annyira alkalmasak katonai feladatok ellátására, annál inkább lehetnek jók miniszterek vagy a miniszterelnök  szállítására.

Az első kicsi a régi An-26-os, ami most már nem kell többet. Mögötte az új.Fotó: Ujvári Sándor/MTI/MTVA

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.