Balog Zoltánt kérdezték Rétvári bukszázós szövegéről, de helyette maga Rétvári válaszolt, ráadásul mit!

idióta rekordok
2018 február 08., 21:16

Miután Altusz Kristóf államtitkár elárulta, hogy a kormány a menekültellenes propaganda közepén beengedett 1300 menekültet az országba, felidéztük, hogy Rétvári Bence KDNP-s államtitkár tavaly októberben egy mezőtúri fórumon azt mondta: nincs olyan, hogy pár ezer menekültet befogad az ország, mert ha egyszer engedünk ebben, akkor nincs visszaút, és nem mi döntünk erről a jövőben sem, vagyis – hogy érthetővé tegye: – ha egyszer a férfi a bukszát átengedi az asszonynak, hogy ő költi, nem lehet visszakapni.

link Forrás

Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselő Rétvári megjegyzése miatt írásbeli kérdést tett fel a politikus felettesének, Balog Zoltán emberierőforrás-miniszternek. Bangóné azt írta: „felháborítónak tartom, hogy ezzel a macsó, nőket lealacsonyító beszédmóddal folyamatosan azt közvetítik, hogy a nőket semmibe kell venni, akiknek leginkább a konyhában vagy az ágyban a helyük. Amikor egy kormánytag azt üzeni a magyar nőknek, hogy ők még a pénzkezeléséhez sem értenek, akkor nem csak a nőket sérti meg, hanem magáról is kiállítja a bizonyítványt.” A képviselő két kérdése:

  • „Önök tényleg ennyire tartják a nőket?”
  • „Önök szerint egy családban a férfi kizárólagos dolga a pénz kezelése?”
Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára az Országgyűlés plenáris ülésén 2016 május 23-án.
photo_camera Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára az Országgyűlés plenáris ülésén 2016 május 23-án. Fotó: Kovács Tamás/MTI

A válasz viszont nem Balogtól, hanem magától Rétváritól érkezett. Rutinos olvasóink már biztosan sejtik, mit felelhetett a KDNP-s államtitkár:

„Az Ön által feltett »Köszönjük Bence! Ülj le, egyes! Önök tényleg ennyire tartják a n őket? Önök szerint egy családban a férfi kizárólagos dolga a pénz kezelése?« című írásbeli kérdésre — Balog Zoltán miniszter úr megbízásából — az alábbi választ adom.

Az elhangzottak szándékos félreértelmezése nem más, mint egy reménytelen helyzetben levő párt kétségbeesett próbálkozása.”

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.