Balog Zoltánt kérdezték Rétvári bukszázós szövegéről, de helyette maga Rétvári válaszolt, ráadásul mit!

2018 február 8., csütörtök 19:16

Miután Altusz Kristóf államtitkár elárulta, hogy a kormány a menekültellenes propaganda közepén beengedett 1300 menekültet az országba, felidéztük, hogy Rétvári Bence KDNP-s államtitkár tavaly októberben egy mezőtúri fórumon azt mondta: nincs olyan, hogy pár ezer menekültet befogad az ország, mert ha egyszer engedünk ebben, akkor nincs visszaút, és nem mi döntünk erről a jövőben sem, vagyis – hogy érthetővé tegye: – ha egyszer a férfi a bukszát átengedi az asszonynak, hogy ő költi, nem lehet visszakapni.

Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselő Rétvári megjegyzése miatt írásbeli kérdést tett fel a politikus felettesének, Balog Zoltán emberierőforrás-miniszternek. Bangóné azt írta: „felháborítónak tartom, hogy ezzel a macsó, nőket lealacsonyító beszédmóddal folyamatosan azt közvetítik, hogy a nőket semmibe kell venni, akiknek leginkább a konyhában vagy az ágyban a helyük. Amikor egy kormánytag azt üzeni a magyar nőknek, hogy ők még a pénzkezeléséhez sem értenek, akkor nem csak a nőket sérti meg, hanem magáról is kiállítja a bizonyítványt.” A képviselő két kérdése:

  • „Önök tényleg ennyire tartják a nőket?”
  • „Önök szerint egy családban a férfi kizárólagos dolga a pénz kezelése?”
Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára az Országgyűlés plenáris ülésén 2016 május 23-án. Fotó: Kovács Tamás/MTI

A válasz viszont nem Balogtól, hanem magától Rétváritól érkezett. Rutinos olvasóink már biztosan sejtik, mit felelhetett a KDNP-s államtitkár:

„Az Ön által feltett »Köszönjük Bence! Ülj le, egyes! Önök tényleg ennyire tartják a n őket? Önök szerint egy családban a férfi kizárólagos dolga a pénz kezelése?« című írásbeli kérdésre — Balog Zoltán miniszter úr megbízásából — az alábbi választ adom.

Az elhangzottak szándékos félreértelmezése nem más, mint egy reménytelen helyzetben levő párt kétségbeesett próbálkozása.”