A kormány hazugságaival szemben Magyarország januárban is befogadott 97 menedékkérőt

migráció
2018 február 17., 17:12
comments 147

Mint ismert, a kormány a Stop Soros néven reklámozott törvénycsomaggal nem csak az illegális migrációt akarja meggátolni, hanem már azt akarja elérni, hogy a menekültstátuszért folyamodó külföldiek – beleértve azokat, akik a szabályokat betartva érkeztek Magyarországra – semmilyen segítséget ne kaphassanak. (a fideszes Pócs János ennek szellemében már azzal kampányol, hogy amíg ő a képviselő, egyetlen migránst sem kerülhet a Jászságba.)

Csakhogy közben azt is tudjuk, hogy a menekültellenes propaganda csúcsra járatása közben az állam befogadott 2300 menekültet. A hvg.hu pedig most arról ír, hogy egy menekültsegítő civil szervezet vezetője közölte, a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal a tavaly – nagyon helyesen – befogadott 1291 után idén januárban újabb 97 menedékkérőt részesített nemzetközi védelemben.

A Magyar Narancs írta meg, hogy a hivatal honlapjának friss statisztikája szerint 10 ember menekültstátuszt, 86-an oltalmazotti elismerést és 1 ember pedig befogadotti státusz kapott. 120 kérelmet utasítottak el, 74 esetben pedig megszüntették az eljárást, vagyis a januári döntések 45 százaléka pozitív volt.

photo_camera Orbán Viktor kezet fog egy menekülttel 2014-ben Záhonynál.

Persze jó kérdés, hogy mire számíthatnak ebben az országban az oltalmazottak, ha a miniszterelnök szerint helyes őket akár törvénytelen eszközökkel elüldözni a településekről, és a mostani rendszerrel a kormány hajléktalanságra ítéli őket.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt