A Fidesz-KDNP Sorosra hivatkozva nem engedte, hogy az Elios-ügyről hallhasson a nemzetbiztonsági bizottság

idióta rekordok
2018 február 28., 12:27
comments 243

Németh Szilárd vezetésével a Fidesz-KDNP megint ellehetetlenítette a nemzetbiztonsági bizottság munkáját. (Három hete el sem mentek az ülésre.)

Németh azt mondta, aggályosnak tartja, hogy Szél Bernadett, akit ő Soros emberének tart, – annak ellenére, hogy átment a nemzetbiztonsági átvilágításon, és nem volt vele probléma – bármilyen anyaghoz hozzáférhet, ezért a Fidesz-KDNP a bizottságban nem járul hozzá ahhoz, hogy a választásokig bármilyen minősített információt megkaphasson.

Az MSZP-s Molnár Zsolt, a bizottság elnöke elmondta, hogy Szél Bernadett nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot, a Fidesz csak kampányol. Németh hozzászólt: de, hiszen Szél Bernadett Magyarországot bevándorlóországgá akarja tenni. Sőt Németh azt is mondta, hogy ez nem az 1950-es, 1960-as évek, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal szóljon bele az ülésbe azáltal, hogy ők döntik el, ki jelent nemzetbiztonsági kockázatot, és ki nem. (Gondolom úgy véli, jobb, ha a taxishiéna-mentalitású, telefonbetyár kormánypárt dönt erről.)

Molnár Zsolt felelevenítette, hogy a Fidesz-KDNP-nek hála bűnözők jöhettek be az országba a letelepedésikötvény-programmal, és amúgy is befogadtak menekülteket a legsúlyosabb menekültellenes propaganda idején.

Molnár Zsolt és Németh Szilárd is elismerte, hogy komédiává vált az ülés, miután az a Fidesz-KDNP nem szavazott, így határozatképtelenné vált a bizottság, ezért az ülés nyilvános részén nem tudták tárgyalni az Elios korrupciós ügyeiről szóló OLAF-jelentést.

Ezután áttértek zárt ülésre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.