Lázár János bécsi rettegése magabiztosan halad a világhír felé

POLITIKA
2018 március 07., 05:34
comments 775

A Miniszterelnökséget vezető miniszter még kedd este tett ki frissen bebikázott Facebook-oldalára egy videót arról, milyen katasztrofális állapotok uralkodnak Bécsben, ahol bevándorlók is sétálnak az utcákon, áll a mocsok, mindennapos a bűnözés és a rettegés, fehér ember már alig merészkedik a közterekre, annyira rossz a közbiztonság: 

link Forrás

A Facebookon szerda reggel nem volt elérhető a videó:

link Forrás

A videóról amit érdemes volt, azt kedd este Horváth Bence már megírta, de az anyag azóta önálló életre kelt, és felkeltette a figyelmét az Associated Press helyi tudósítójának is. 

Pablo Gorondi azt írja, Lázár azon szörnyülködik, hogy ha a magyar kormány nem tart ki bevándorlásellenessége mellett, és az ellenzék nyeri a választást, 20 éven belül Budapest is úgy nézhet majd ki, mint a bécsi negyed, ahova a miniszter betévedt. 

„Az utcák koszosabbak, ezen a környéken nagy a szegénység, sok a bűnözés” - retteg látványosan Lázár a hírügynökség tudósítása szerint. Gorondi megjegyzi, hogy nem egyedi esetről van szó, mivel a komplett kormányzati kampány csak és kizárólag a bevándorlás ellenzésére épül. 

A miniszter arról beszél a felvételen, hogy gyakorlatilag csak a nyugdíjasok és idősebbek fehérek és keresztények már csak az osztrák fővárosban, a fiatalok többsége bevándorló, és ez vár Magyarországra is, ha nem a Fidesz nyer április 8-án.

 És igen, az AP sem felejti el megemlíteni, hogy Lázár szerint sok bécsi iskolában már csak muszlim és közel-keleti gyerekek tanulnak, van ahol teljesen hiányoznak már az echte osztrák diákok. 

A tudósítás megjegyzi a végén, hogy Sebastian Kurz kancellár január végén nagyon kedélyesen fogadta hivatalában Orbán Viktor miniszterelnököt, sőt köszönetet mondott neki a határvédelem megerősítéséért, de az AP ír arról is, hogy közben az ENSZ emberi jogi főbiztosa rasszizmussal és idegengyűlölettel illette a magyar kormányfőt. (AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.