A fideszes Simonka György szerint az ellenzék még azt a pólót is elvenné „szerencsétlen srácoktól”, amit ő ajándékba adott nekik

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Fotó: Román Iskola Battonya/Facebook

Megszólalt Simonka György, Dél-Békés fideszes országgyűlési képviselőjelöltje és semmi kivetnivalót nem lát abban, hogy iskolákban és óvodákban olyan pólót osztogatott, ami saját, kampányolásra használt Facebook-oldalát reklámozza.

Simonka úgy akarja élő kampányoszlopnak használni a kisgyerekeket, hogy iskolákban és óvodákban egyébként tilos kampányolni. Szerinte nem is ez történik, ő csak egy karácsonyi rajzpályázat résztvevőinek adott ajándékot. A Hír TV-nek nyilatkozott erről, miközben természetesen egy iskolában (a tótkomlósi Jankó János általános iskola és gimnáziumban) kampányolt. 

„A helyzet az, hogy próbálnak ebbe politikát keverni, de kár ebbe politikát keverni, hiszen hetedik éve hirdettük meg ezt a rajzpályázatot, ami igazából a keresztényi értékrend megemeléséről szól. Hét évvel ezelőtt még messze nem tartottunk ott, ahol ma. Az a keresztényi értékrend, ami ma már alapvetés az egész országban, akkor még nem volt így. És ezzel a pólóval csak ajándékot szerettünk volna adni hetedik éve azoknak a srácoknak, akik részt vesznek ezekben a munkában, és pályamunkával megajándékoznak minket, és részt vesznek a pályázatokban. Van az ellenzék, aki ebből próbál politikát keverni. Nem hiszem hogy szükséges, ők még ezt is elvennék szerencsétlen srácoktól”.

A gyerekek semminek nem örülhetnek jobban, mint egy ilyen pólónak, most is vitt magával és osztogatott belőle Simonka. De ajándékként megkapták az iskola majdani közösségi terének látványrajzát is:

Fotó: Simonka György/Facebook/Gabriel Janos

És kinek köszönhető ez? Természetesen Simonka Györgynek, ahogy az ajándékba adott képen is látható. Az 500 millió forintos felújításba azért adott némi pénz az EU is. 

Fotó: Simonka György/Facebook
Simonka György éppen nem kampánytevékenységet folytat az iskolábanFotó: Simonka György/Facebook/Gabriel Janos

És miért fogná vissza magát Simonka, amikor Hídvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója ezzel védte őt:

„Az iskolásoknak meg az óvodásoknak nincs szavazati joga, ezért nem minősül kampánytevékenységnek, hogy ha meglátogat egy képviselő egy óvodát vagy iskolát a választókerületében, ez a működésnek a normális menete."

Az Eötvös Károly Intézet azt tanácsolja azoknak a szülőknek, akik hasonló jogsértést tapasztalnak, hogy jelentsék azt az illetékes választási bizottságnál. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.