Putyin a nagy kampányolásban megígérte, hogy hamarosan embert küldenek a Marsra

Oroszország 2019-ben missziót küld a Marsra, a Hold pólusain pedig szakemberei víz után fognak kutatni - jelentette be Vlagyimir Putyin orosz elnök. Oroszország először ember nélküli, majd pedig emberes repüléseket tervez küldeni a „távoli űr” kutatása céljából, a Hold-program és a Mars tanulmányozására. A vörös bolygóra jövőre indul misszió - ígérte meg a hétvégi elnökválasztás előtt az örök esélyes.

Putyin beszél a fiatalokhoz március 15-énFotó: ALEXANDER ZEMLIANICHENKO/AFP

A nagy fogadkozás napokkal azután jelent meg, hogy Elon Musk belengetett egy 2019-es Mars-missziót, illetve hogy szintén pár napja Donald Trum egy űrhadsereg létrehozásának szükségességéről beszélt.

Ehhez vegyük hozzá a brit mérgezés miatti kölcsönös szankciókat és háborús retorikát, illetve azt is, hogy két hete Putyin bejelentette: kifejlesztettek egy „legyőzhetetlen cirkálórakétát”, amivel a világ bármelyik pontját elérhetik, és szinte észrevétlenül tudnának célba juttatni vele atomfegyvert - és már kész is van a régi jó hidegháborús képlet:

Oroszország és a Nyugat nukleáris fegyverekkel és űrprogramokkal fenyegeti és hergeli egymást. 

(via Moscow Times, MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.