A Fidesz ismét bojkottálja a nemzetbiztonsági bizottság ülését

bűnügy
2018 március 27., 11:43
comments 179

Kedd délelőtt jelentette be az MSZP-s Molnár Zsolt, hogy összehívta az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságát csütörtök reggelre. Mint a testület elnöke elmondta, az elmúlt napokban több olyan ügy került napvilágra, amikkel kapcsolatban haladéktalanul tájékozódniuk kell. Példaként említette a sajtóban megjelent pénzmosási esetet, az FBI magyar állampolgárokkal szembeni nyomozását, továbbá a Magyarországról kiutasított orosz diplomata ügyét.

A Fidesz azonban közleményben jelezte, hogy nem lesznek ott az ülésen, azaz a bizottság fideszes tagjai ismét nem lesznek hajlandóak elvégezni a feladatukat, és a titkosszolgálatok ismét parlamenti ellenőrzés nélkül maradnak. A mostani indokként azt írták, hogy „Az ellenzék az emberek között, és ne az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságában kampányoljon! A kormánypárti képviselők nem fognak ehhez a kampányakcióhoz asszisztálni. Pláne nem, amíg a Soros-hálózathoz tartozó Szél Bernadett is ott ül abban a bizottságban, amely a Soros-szervezetek illegális és nemzetbiztonságilag veszélyes tevékenységét is vizsgálja”.

A Fidesz különféle hisztik miatt hónapok óta szabotálja a bizottság munkáját, ezért nem kerülhetett a testület elé a Kósa Lajos-féle 1300 milliárd forintos ügy, illetve az Elios és az OLAF-jelentések kérdése sem.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt