A migránsozós és cigányozós cikkek miatt felmondott a Mediaworks két pécsi újságírója

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Távozik a Mediaworks két pécsi újságírója – írja a hvg.hu, ami szerint a bama.hu újságírói nem szeretnének mártírok lenni, de nem mennének tovább az úton, amin Mészáros Lőrinc lapja elindult. A hvg.hu azt írja, „a hírek szerint az utóbbi idők migránsozós és cigányozós cikkei miatt mondott fel a Dunántúli Napló két munkatársa”.

A helyi független, az ellenzék által támogatott jelöltről, a volt századvéges Mellár Tamásról szóló lejárató cikk címe.Fotó: bama.hu

A hvg.hu szerint a két újságíró közül az egyikük már alá is írta a felmondását, és mindketten a „kampányban tapasztalható nyomás” miatt távoznak. Az egyikük állítólag megtagadta egy migránsozós cikk megírását. Mindketten biztosak abban, hogy 15 és 20 év után elhagyják a médiát.

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó lap korábbi főszerkesztője egyébként kolbászárus lett, néhányan pedig megalapították a szabadpecs.hu-t.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.