A migránsozós és cigányozós cikkek miatt felmondott a Mediaworks két pécsi újságírója

Média
2018 március 27., 14:27

Távozik a Mediaworks két pécsi újságírója – írja a hvg.hu, ami szerint a bama.hu újságírói nem szeretnének mártírok lenni, de nem mennének tovább az úton, amin Mészáros Lőrinc lapja elindult. A hvg.hu azt írja, „a hírek szerint az utóbbi idők migránsozós és cigányozós cikkei miatt mondott fel a Dunántúli Napló két munkatársa”.

A helyi független, az ellenzék által támogatott jelöltről szóló lejárató cikk címe.
photo_camera A helyi független, az ellenzék által támogatott jelöltről, a volt századvéges Mellár Tamásról szóló lejárató cikk címe. Fotó: bama.hu

A hvg.hu szerint a két újságíró közül az egyikük már alá is írta a felmondását, és mindketten a „kampányban tapasztalható nyomás” miatt távoznak. Az egyikük állítólag megtagadta egy migránsozós cikk megírását. Mindketten biztosak abban, hogy 15 és 20 év után elhagyják a médiát.

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó lap korábbi főszerkesztője egyébként kolbászárus lett, néhányan pedig megalapították a szabadpecs.hu-t.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.