Lázár János szomorú zenére szedi a cókmókját, és közben elmond egy rejtélyes üzenetet

Majdnem két hétig nem frissült Lázár Jánosnak a kampány alatt legendássá vált Facebook-oldala, még a parlament megalakulásáról sem posztolt. A megbuktatott csúcsminiszter a Fidesz frakciófotózására sem ment el

Kedden délután viszont kirakott egy „Búcsú” című videót, amelyben lágy zongoraszó hallik, miközben Lázár összepakolja a miniszteri dolgozószobáját. Iratmegsemmisítőt nem látunk, csak líraian lebbenő függönyt és a falra akasztott képek hűlt helyét.

Lázár két történelmi utalást is tesz. Az egyik Bánffy Miklós, akiről a miniszterből főállású hódmezővásárhelyi képviselővé váló Lázár azt tartja fontosnak elmondani, hogy „annak idején, a 20-as években sikeres külügyminisztersége után visszatelepült Erdélybe, és szinte példa nélküli módon kezdett újra ott egy életet.”

A másik a fenti részletben is emlegetett Cassandra-levél. Ezt Kossuth Lajos írta Deák Ferencnek, az 1867-es kiegyezést bírálva. Kossuth ebben magát a trójai királylányhoz hasonlítja, akinek nem hitték el a jóslatát, és ebbe belepusztult az ország.

Lázár szó szerint nem idéz a levélből, de a két utolsó bekezdést emeli ki:

„Ne vezesd hazánkat oly áldozatokra, melyek még a reménytől is megfosztanának!

Tudom, hogy a Cassandrák szerepe hálátlan szerep. De Te fontold meg, hogy Cassandrának igaza volt!”

Azt persze csak találgatni lehet, hogy kire-mire célozgat itt Lázár, de annyi biztos: nemrég nyíltan beszélt róla, hogy a párton belül is sokan drukkoltak a bukásáért.

A teljes videó:

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.