Never forget: Lázár János, a nagy nevettető legnagyobb alakításai

2018 április 20., péntek 9:56
147

Most, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János bejelentette, nem kíván szerepet vállalni Orbán következő kormányában, inkább visszatér a hódmezővásárhelyi választókerületébe, ideje felidézni a legnagyobb pillanatait az utolsó kormánytagnak, aki még válaszolt kérdésekre, ráadásul képes is volt összefüggő mondatokban beszélni.

Ki ne emlékezne arra, amikor 2014-ben kiderült, hogy Lázár János 10 éves fiának van egy 60-70 millió forintot érő ingatlanja? Lázár másnap az Indexnek videointerjúban magyarázta el, hogy családi összefogással vásárolta meg az ingatlant. A nyilvánosságtól kifejezetten távol tartott fiai később is felbukkantak, amikor Lázár mégis kirakatba tette a feleségét és a gyerekeit.

Volt viszont egy még emlékezetesebb félreértés is: nemrég Lázár János azért lehetett bosszús, mert a családja földbirtokainak közepére épített kastélyt egy ismerőse, így a miniszter kénytelen volt megfontolni, hogy esetleg bevásárolja magát ebbe a „vendéglátóipari vállalkozásba”, már a lehetőségeihez mérten.

Fotó: Magyar Narancs

2011-ben még a Fidesz frakcióvezetőjeként azzal a szöveggel vált egy ország kedvencévé, hogy:


A másik korai nagy dobása volt, hogy kiderült, lézerblokkoló van a szolgálati Audi S8-asán, ráadásul egy tévéinterjúban közölte, hogy azt a tudtával szerelték fel, bár azt állította, nem tudja, műszakilag mire jó a blokkoló, de biztosan törvényes keretek között használta.

De ne feledjük el azokat a pillanatokat sem, amikor a kormány hivatalos európai úri emberének meg kellett mutatnia a keményebbik arcát: nagy volt, amikor azt mondta, kilépne az EU-ból, és visszaállítaná a halálbüntetést, fogcsikorgatva ment neki az ország leggazdagabb emberének, Csányi Sándornak, az ország első számú uzsorásának nevezve az OTP-vezért.

Érdekes módon a miniszter csak az utolsó heteiben robbant be a közösségi médiában, emlékezetes volt például, amikor cigányozva bevándorlózott, de a legfelejthetetlenebb show-t Bécsből nyomta.

Ehhez persze az is kellett, hogy a saját birodalma, Hódmezővásárhely határozott kiállással szavazza le az ő polgármesterjelöltjét. Nagyon erős volt az akkori sajtótájékoztatója is, ahol Hegedűs Zoltán polgármesterjelölt helyett valamiért szinte végig ő beszélt:

Csodálatos pillanat volt az is, amikor megpróbált bocsánatot kérni egy közmunkástól, a facebookos karrierének mégis talán legerősebb rövidfilmje az volt, amiben az apátfalvi gazdabálról jelentkezett be komcsizva-pálinkázva:

Ez már csak azért is vicces volt, mert Lázár János saját bevallása szerint nem bírja a piát, a sört pedig annyira nem szereti, hogy állítása szerint soha nem is ivott, mégis vállalta, hogy elmegy a kormány kiemelt sörcége, a Csíki Manufaktúra gyárába, hogy beledugja az arcát egy pohár sörbe.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter sört kóstol az Igazi Csíki Sört gyártó csíkszentsimoni sörfőzdében 2017. március 24-én. Fotó: Veres Nándor/MTI

A hazugságokból nemzetstratégiát és kétharmados felhatalmazást építő kormány egyik legnagyobb vállalása volt, ahogy a CEU-nak nekiment, Lázár János pedig állta a sarat, és összevissza kamuzott a „csaló egyetemről” egyetlen Kormányinfó alatt.

Legvégül pedig mementóként álljon itt az egyik legjobb kép, ami valaha a Lázár Jánosról készült:

Lázár János megfáradt emberek kötött beszédet tart egy padról egy makói játszótéren 2014-ben. Fotó: Botos Tamás/444

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt