A titokzatos Magomed újra fenyegetőzik, ezúttal újságírókra szállt rá

Tbg
POLITIKA
2018 május 18., 08:01
comments 251

„Súlyos testi sértéssel fenyegette meg Magomed Daszajev a Magyar Nemzet korábbi munkatársait a róla készült cikkek miatt” - írja a Magyar Nemzet egykori szerkesztőségéből alakult Magyar Hang első száma.

A napilap formátumú hetilap első számának harmadik oldalán adnak hírt arról, hogy az egészen mostanáig hallgatásba burkolózó férfi újra jelentkezett, és egyik kollégájuk rokonán keresztül megfenyegette a Magyar Nemzet újságíróit. A lap szerint erről hangfelvételük is van.

Magomed Daszajev akkor bukkant fel büszke csecsen hazafiként, amikor Komáromy G Ras Gergő társával demonstratíve lefestékezte (meglehetősen halványan egyébként) a Szabadság téri szovjet emlékmű egy részletét. A csecsen férfi Komáromyt veréssel fenyegette meg.

A Magyar Nemzet később arról írt, Magomed nem rendelkezett érvényes tartózkodási engedéllyel, és mint kiderült, az Alkotmányvédelmi Hivatal is megfigyelés alatt tartja a férfit, aki ennek ellenére szabadon jár-kel Budapesten. A Hivatal volt vezetője példaként említette Magomed aktivitását az orosz titkosszolgálatok mára már alig burkolt magyarországi nyomulására példaként.

Idén februárban maga a magyar belügyminiszter tagadta meg, hogy információt adjon arról, miért tartózkodhat Magyarországon Magomed.

Nem Magomed az egyetlen, aki a választások után bukkant fel ismét a nyilvánosságban. A liberális média által üldözött Rogán-házaspár posztáprilisnyolcadikai visszatéréséről itt emlékeztünk meg. (Magyar Hang)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.